Οι Χιμαραίοι τίμησαν την Ζωοδόχο Πηγή στο Αθάλι

Οι Χιμαραίοι τίμησαν την Ζωοδόχο Πηγή στο Αθάλι

Πιστοί στην παράδοση, μικροί και μεγάλοι Χιμαραίοι τίμησαν την Παναγία μας ως Ζωοδόχο Πηγή στην ιστορική Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Αθάλι «Παναγίας η Αθαλιώτισσα»

Η Παναγία ονομάζεται Ζωοδόχος Πηγή, αφού γέννησε τη Ζωή, που είναι ο Χριστός. Για πρώτη φορά το επίθετο Ζωοδόχος Πηγή το έδωσε στην Παναγία ο Ιωσήφ ο Υμνογράφος τον 9ο αιώνα, συνθέτοντας έναν ύμνο του προς την Παναγία.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χριστιανικά προσκυνήματα στη Βόρειο Ήπειρο και ταυτόχρονα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά ιερά μέρη όλων των Χιμαραίων.

Μέσα στο Πάσχα και με όλη τη λαμπρότητα οι Χιμαραίοι ενθυμούμενοι το ορθόδοξο μεγαλείο του τόπου τους, καθώς και τα ελληνικά τους έθιμα που ανάθρεψαν γενιές και γενιές, αναβιώνουν και πάλι όλα όσα μπορούν να τους στηρίξουν για να συνεχίζουν να ζούνε στη γη των πατέρων τους.

Την γιορτή, όπως και κάθε χρόνο οργάνωσε το τοπικό παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πλήθος Χιμαραίων έδωσαν το παρόν και όλοι μαζί έπαιξαν, χόρεψαν, έφαγαν και τίμησαν την Παναγία.

Τον υποψήφιο δήμαρχο και πρόεδρο του παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Φρέντη Μπελέρη, πλαισίωνε ο βουλευτής και Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλης Ντούλες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου