Οι δημοκρατικές διαδικασίες και η ηγεσία του κόμματος MEGA

Οι δημοκρατικές διαδικασίες και η ηγεσία του κόμματος MEGA

To Σάββατο που μας πέρασε, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του κόμματος MEGA για την ανάδειξη του υποψηφίου που θα διεκδικήσει το Δήμο Φοινικαίων στις δημοτικές εκλογές της Αλβανίας την 14η Μαίου του τρέχοντος έτους. Να αναφερθεί πως το κόμμα MEGA ελέγχει ήδη το συγκεκριμένο δήμο καθώς δήμαρχος είναι ο πρόεδρος του κόμματος Χρήστος Κίτσος, ο οποίος κέρδισε στις προηγούμενες εκλογές σε συνεργασία με το Σοσιαλιστικό κόμμα.

Για το χρίσμα έθεσαν υποψηφιότητα τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο νυν δήμαρχος ο οποίος αρχικά φάνταζε ως φαβορί. Τελικά όμως υπήρξε ανατροπή και ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλυβιώτης, ως νέος Δαυίδ κέρδισε τον Γολιάθ.

Τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας είχαν ως εξής:

Ηλίας Καλυβιώτης, 12 ψήφους
Χρήστος Κίτσος 11 ψήφους
Ρωμαίος Τσακούλης 7 ψήφους

Το ανωτέρω αποτέλεσμα, αναγνωρίστηκε και επικυρώθηκε από την εφορευτική επιτροπή όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.


Ο κ. Καλυβιώτης μάλιστα εξέδωσε και το παρακάτω ευχαριστήριο μήνυμα προς τους υποστηρικτές του.

Με την ευκαιρία της εκλογής μου από το Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ- ΜΕΓΚΑ ως υποψήφιο Δήμαρχο στο Δήμο Φοινικαίων για τις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη αυτού του συλλογικού οργάνου και κυρίως τους 31 παρόντες που συμμετείχαν και σεβάστηκαν τη δημοκρατική διαδικασία για την ανάδειξη υποψηφίων όπως προβλέπεται στο καταστατικό.

by Ηλίας Καλυβιώτης via Facebook

Στο στρατόπεδο του δημάρχου Χρήστου Κίτσου, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να προβλέψουν το αποτέλεσμα αλλά όπως όλα δείχνουν αδυνατούν και να το αποδεχθούν. Μετά λοιπόν από ώριμη σκέψη και την πάροδο αρκετών ωρών ώστε να καταστρώσουν το σχέδιο τους, στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος ανάρτησαν ανακοίνωση όπου εμμέσως πλην σαφώς λέει πως οι εκλογές θα επαναληφθούν διότι δεν κέρδισε ο Χρήστος Κίτσος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«... δεδομένου ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε 50% συν μία ψήφους όπως είθισται στις δημοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες η απόλυτη πλειοψηφία είναι αυτή που καθορίζει το αποτέλεσμα, αποφασίστηκε η διεξαγωγή δεύτερου γύρου με την συμμετοχή των δύο υποψήφιων, που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.»

Έτσι λοιπόν πάρθηκε μονομερώς και παράτυπα η απόφαση να πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου με υποψηφίους τον Ηλία Καλυβιώτη και τον Χρήστο Κίτσο. Προφανώς και στο καταστατικό του κόμματος το οποίο είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει καμία αναφορά για 50% των ψήφων και γι' αυτό και τα ξεφτέρια του δημάρχου προσφεύγουν σε τσιτάτα του στυλ "έτσι είθισται στις δημοκρατικές διαδικασίες". Με τις ίδιες δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισαν να αποκλείσουν και τον τρίτο υποψήφιο, διότι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όσο περισσότεροι είναι οι υποψήφιοι τόσο πιο δύσκολο ένας εξ' αυτών να συγκεντρώσει το 50% ... συν μια ψήφο.

Είμαστε περίεργοι να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν σε περίπτωση που κερδίσει ξανά ο Καλυβιώτης. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως ντράπηκαν και οι δημοκρατικές διαδικασίες με τις δημοκρατικές διαδικασίες του προέδρου του MEGA.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου