Η Ομόνοιας Χιμάρας για τις πρόσφατες συλλήψεις για πλαστογράφηση

Η Ομόνοιας Χιμάρας για τις πρόσφατες συλλήψεις για πλαστογράφηση

Δελτίο τύπου

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον πολυάριθμες συλλήψεις και διώξεις σε βάρος των συμπολιτών μας από τη Χιμάρα και τις Δρυμάδες με κύρια κατηγορία τη συνέργεια σε πλαστογραφία εγγράφων που αφορούν το ιδιοκτησιακό.

Στο σημείο αυτό, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε στην κοινή γνώμη και στην Εισαγγελία Αυλώνας ότι δύο (2) ανώτατα στελέχη, ο υπεύθυνος του Κτηματολογίου Αυλώνας και ο υπεύθυνος για το ιδιοκτησιακό στην Επαρχία Αυλώνας που πέρυσι συνελήφθησαν με τις ίδιες κατηγορίες και για τις ίδιες αξιόποινες πράξεις και περιστάσεις, είναι πλέον ελεύθεροι.

Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι συλλήψεις συμπολιτών μας σε βραδινές ώρες, στα σπίτια τους, με βία και τρόμο, με περιπτώσεις ατόμων βεβαρυμμένης κατάστασης υγείας και ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Οι καταχραστές της ακίνητης περιουσίας βρίσκονται στην εξουσία, είναι προστατευμένοι από αυτήν, και αυτό είναι κάτι που η Χιμάρα γνωρίζει. Υπάρχει πλήρης συνείδηση της κοινότητας μας ότι η λεηλασία και η μαζική κλοπή περιουσίας δεν μπορεί να έχει γίνει από τα συγκεκριμένα άτομα που κατηγορούνται, ενώ αντιθέτως κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να διεκδικήσουν τις περιουσίες των προγόνων τους που δικαιωματικά τους ανήκουν.

Κρίνεται απαραίτητο να ξεκαθαριστεί ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε γνώση της δικογραφίας και σε ποιο βαθμό ενέχονται οι συμπολίτες μας. Επομένως, δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε a priori στην ποινική έκφανση του ζητήματος. Όπως όλοι γνωρίζετε πάμπολλες περιπτώσεις υφαρπαγής περιουσιών, πλαστογραφήσεις και παράνομες αγοραπωλησίες έχουν δημοσιευτεί και στο παρελθόν, αλλά η εισαγγελία δεν επέδειξε τον ίδιο ζήλο και ευαισθησία για την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί από τα ΜΜΕ:

1. Επωνύμως είχε καταγγελθεί ο πρώην βουλευτής A.X. του ΣΚ και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Υπηρεσίας που έλεγχε τις υποθέσεις διαφθοράς στο περιουσιακό, για απόκτηση 12.000 μέτρων έκτασης στο χωριό Δρυμάδες.

2. Ο πρώην εισαγγελέας Αυλώνας με καταγωγή από την Ντίμπρα, Ρ.Τ., ο οποίος έχει καθαιρεθεί από τα καθήκοντα του για απόκρυψη περιουσίας. Ο συγκεκριμένος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης 5000 μέτρων έκτασης, επίσης στις Δρυμάδες.

3. Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΣΚ (διαφόρων κυβερνήσεων), Μπ. Μπ., είχε εγγράψει στο υποθηκοφυλακείο περιουσία στο χωριό Δρυμάδες, ενώ έχει αγοράσει ένα αγροτεμάχιο ελαιώνα το οποίο είχε μεταφέρει σε παραθαλάσσια βραχώδη περιοχή. Ήταν η πρώτη εγγραφή στην περιοχή Χειμάρρας με τον περιβόητο νόμο 20/20.

Υπάρχουν και άλλες πολλές περιπτώσεις που δεν θα θέλαμε για ευνόητους λόγους να απαριθμήσουμε. Οι ανωτέρω αναφερθείσες είναι οι πιο κραυγαλέες που έχουν συμβεί κατά την περίοδο της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Φυσικά, η ποινική αντιμετώπιση που είχαν οι τρεις εν λόγω κύριοι, ουδεμία σχέση έχει με την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι συμπατριώτες μας.

Όπως αναφέρεται παραπάνω, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός καταχρήσεων που διαπράχθηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους υπαλλήλους του Δήμου Χιμάρας με εκτάσεις γηγενών ιδιοκτητών και κρατική περιουσία που διανέμεται σε φίλους και συνεργάτες ή άτομα που συνδέονται με την κυβέρνηση για την οποία η Ομόνοια Χιμάρας και η κοινή γνώμη έχει γνώση και συγκεκριμένα στοιχεία.

Είναι γνωστό ότι στην περιοχή της Χειμάρρας δεν έχει γίνει η εγγραφή των περιουσιών στο υποθηκοφυλακείο, λόγω της απροθυμίας του κράτους να εγγράψει τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες. Μέχρι τα μέσα του 2013 οι εγγραφές (ειδικού σκοπού) στο υποθηκοφυλακείο δεν ξεπερνούσαν τις 10 στο σύνολο. Μετά το 2013 και την ανάληψη της κυβέρνησης από τον κύριο Ράμα, οι περιπτώσεις αυτές έχουν εκατονταπλασιαστεί. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των περιουσιών είναι ότι έχουν καταλήξει σε ιδιοκτήτες που ουδεμία σχέση έχουν με την περιοχή.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι τελευταίες συλλήψεις, κάθε άλλο παρά την απόδοση δικαιοσύνης έχουν ως στόχο.

Ακόμα και αν οι κατηγορίες είναι βάσιμες, είναι επιλεκτικές, εναντίον ανθρώπων αδύναμων και χωρίς πρόσβαση στην εξουσία. Οι πραγματικοί καταχραστές των περιουσιών κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Χιμάρα και παριστάνουν τους μεσίτες.

Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να απαλλάξουμε τους εμπλεκόμενους από οποιαδήποτε ευθύνη. Σίγουρα έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες, γιατί για λόγους προσωπικού οφέλους στήριξαν αυτήν την εξουσία σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, μετατρεπόμενοι σε εργαλεία της κυβέρνησης που είχε ως μοναδικό σκοπό να υφαρπάξει τις ιδιοκτησίες των γηγενών κατοίκων.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ Χειμάρρας δηλώνει επίσης ότι η μη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εγγραφής περιουσιακών στοιχείων στο Υποθηκοφυλακείο εντάσσεται στο ίδιο σχέδιο που έχει ως τελικό στόχο την υφαρπαγή αυτών των ιδιοκτησιών από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες προς όφελος των κυβερνώντων, των πολιτικών τους φίλων και πελατών.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ Χειμάρρας δηλώνει ότι θα είναι δίπλα σε κάθε πολίτη που διεκδικεί την περιουσία των προγόνων του και ότι θα τον προστατεύει κάθε φορά που παραβιάζονται κάποια από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά του (όπως αυτό στη δίκαιη δίκη).

Ομόνοια Χιμάρας - 31.10.2022

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου