Αργυρόκαστρο: Αλβανική Αστυνομία και FRONTEX συνέλαβαν άνω από 600 λαθρομετανάστες

Αργυρόκαστρο: Αλβανική Αστυνομία και FRONTEX συνέλαβαν άνω από 600 λαθρομετανάστες

Η Αλβανική Αστυνομία στο Αργυρόκαστρο σε συνεργασία με την FRONTEX διεξήγαγαν επιτυχώς κοινή επιχείρηση για την πρόληψη και την καταστολή εγκληματικής δραστηριότητας, παροχής βοήθειας για παράνομη διέλευση των συνόρων, αλλά και για τον εντοπισμό και την πάταξη εγκλημάτων άλλων διασυνοριακών υποθέσεων, όπως επίσης και την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, το ανθρώπινο δυναμικό και οι υλικοτεχνικές ικανότητες έχουν ενισχυθεί σημαντικά, με δύο προηγμένα συστήματα επιτήρησης των συνόρων στην περιοχή του Αργυροκάστρου.

Από την κοινή επιχείρηση με την FRONTEX, στο Αργυρόκαστρο, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 17 Απριλίου, πιάστηκαν 648 λαθρομετανάστες, σημειώνοντας αύξηση άνω του 100%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κατά την οποία συνελήφθησαν 311.

Επίσης στο διάστημα αυτό, οι υπηρεσίες της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργυροκάστρου, σε συνεργασία με τη Συνοριακή Αλβανική Αστυνομία και την κοινή επιχείρηση με την FRONTEX, ολοκλήρωσαν επιτυχώς 19 υποθέσεις του ποινικού κώδικα για «Βοήθεια για παράνομη διέλευση συνόρων», με 26 πολίτες να έχουν συλληφθεί, 7 να καταζητούνται, 4 καταδιώχθηκαν και τέλος συνελήφθησαν 194 λαθρομετανάστες.

Επίσης, ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης επιχείρησης, σημειώθηκαν περιπτώσεις απόπειρας διακίνησης ναρκωτικών, μέσω των ελληνο-αλβανικών συνόρων, παράνομης διέλευσης των συνόρων με κατεύθυνση το ελληνικό κράτος, καθώς και εισαγωγής λαθραίων εμπορευμάτων από το ελληνικό κράτος στην Αλβανία.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, στο πλαίσιο της κοινής επιχείρησης με τον FRONTEX, σε Κακαβιά και Κρυσταλλοπηγή, αυξήθηκε 100% η προληπτική και κρουστική δύναμη κατά της διακίνησης λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην Αλβανία μέσω των συνόρων με το ελληνικό κράτος.

Καταλήγοντας η ενημέρωση αναφέρει ότι η "κοινή επιχείρηση με την FRONTEX συνεχίζει να υλοποιείται, αναδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας μεταξύ των δυνάμεων που αναπτύσσει ο FRONTEX και των Αλβανών συνοριοφυλάκων".

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου