Την Δερβιτσάνη επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Την Δερβιτσάνη επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Την κοινότητα Δερβιτσάνης επισκέφθηκε χθες ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, συνοδευόμενος από την Πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα κα. Σοφία Φιλιππίδου και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτριο Σαχαρίδη.

Τον κ. Υφυπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της κοινότητας Δερβιτσάνης κ. Φίλιππας Μπόμπολης και τα μέλη του συμβουλίου της κοινότητας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, καθώς ο κύριος Συρίγος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα θέματα που αφορούν την Μειονότητα.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως, οι συντάξεις των ομογενών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στον τόπο μας και η στήριξη που μπορεί να παρέχει η Ελλάδα, η απομάκρυνση των νέων από τα χωριά τους, ο έρανος που γίνετε για την ολοκλήρωση του δρόμου προς την Ι. Μ. Π. Ταξιαρχών Δερβιτσάνης και η εθελοντική δουλειά των δερβιτσωτων.

«Επίσης, συζητήθηκε πως πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη νέα γενιά, ώστε να παραμείνουν εδώ στα πάτρια εδάφη. Ίσως έτσι δώσουμε μια ελπίδα και πνοή στα χωριά μας.

Ο κ. Συρίγος υπενθύμισε ότι έχει επισκεφθεί στο παρελθόν την κοινότητά μας και είναι ενήμερος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Τέλος, ο κ. Υφυπουργός τόνισε για άλλη μια φορά πως η κοινότητά μας θα έχει την στήριξη του ίδιου αλλά και της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα και του Προξενείου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο», καταλήγει η ανακοίνωση της Κοινότητας Δερβιτσάνης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου