Σύλληψη Κοσοβάρου στη Δερβιτσάνη που μετέφερε 64 λαθρομετανάστες

Σύλληψη Κοσοβάρου στη Δερβιτσάνη που μετέφερε 64 λαθρομετανάστες

Η Αλβανική Αστυνομία στο Αργυρόκαστρο ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός 24χρονου Κοσοβάρου, ο οποίος μετέφερε 64 λαθρομετανάστες από τα ελληνοαλβανικά σύνορα της Κακαβιάς, προς το εσωτερικό της Αλβανίας.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Δερβιτσάνη του Δήμου Δρόπολης πριν από δύο ημέρες.

Ο δράστης δεν υπάκουσε στην εντολή της αλβανικής Τροχαίας να σταματήσει στην εθνική οδό Κακαβιάς – Αργυροκάστρου, πράγμα που κινητοποίησε τις αλβανικές αρχές στην καταδίωξή του.

Ωστόσο ο 24χρονος Κοσοβάρος εγκατέλειψε το όχημα με τους 64 ανθρώπους και τράπηκε σε φυγή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη μετά από την καταδίωξή του και η εν λόγω λαθρομετανάστες προέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Μετά την επιχείρηση και την προανάκριση που διενεργήθηκε για την υπόθεση, κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η κήρυξη καταζητούμενων δύο άλλων συνεργατών, κατοίκων Κούκεσι και Κοσσυφοπεδίου.

Τέλος η Αλβανική Αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι κατάσχεσε ένα όχημα, ένα κινητό τηλέφωνο και 3.400 ευρώ.

Οι περιπτώσεις διακίνησης και μεταφοράς λαθρομεταναστών μέσω της ΕΕΜ, το τελευταίο διάστημα, έχουν αυξηθεί στην Αλβανία. Με την περιοχή να χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και προστασίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου