Σύλληψη Αλβανού στο Αργυρόκαστρο για διακίνηση λαθρομεταναστών

Σύλληψη Αλβανού στο Αργυρόκαστρο για διακίνηση λαθρομεταναστών

Η Τοπική Αστυνομική Διεύθυνση Αργυροκάστρου ολοκλήρωσε σήμερα την αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «COMPASS» που αφορά τη σύλληψη ενός Αλβανού για μεταφορά και διακίνηση λαθρομεταναστών, από την Αλβανία σε χώρες της ΕΕ.

Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης συνελήφθησαν 18 λαθρομετανάστες, που είχαν σκοπό να προωθηθούν σε χώρες της Ε.Ε.

«Οι ειδικοί του Τμήματος Διερεύνησης Παράνομης Διακίνησης, σε συνεργασία με το Επιχειρησιακό Τμήμα, σε συνέχεια των εργασιών για την πάταξη εγκληματικής δραστηριότητας παροχής βοήθειας σε αλλοδαπούς για παράνομη διέλευση συνόρων, με σκοπό το κέρδος, βάσει πληροφοριών της Τροχαίας, ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αστυνομική επιχείρηση «COMPASS», με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ημεδαπός πολίτης G.B. στο χωριό Λαζαράτι Αργυροκάστρου, στις εγκαταστάσεις κάποιων εγκαταλελειμμένων διαμερισμάτων, βρέθηκαν 18 λαθρομετανάστες από χώρες εκτός ΕΕ, οι οποίοι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στην Αλβανία.

Από τις πρώτες ανακριτικές ενέργειες προέκυψε ότι οι λαθρομετανάστες είχαν καταφύγει από τους πολίτες G.B. και Β.Α., προκειμένου να τους μεταφέρουν με κατεύθυνση προς Τιράνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αργυροκάστρου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου