Συμμετοχή των Σχολείων «Όμηρος» Χιμάρας και Κορυτσάς σε πρόγραμμα STEM της Vodafone Albania

Συμμετοχή των Σχολείων «Όμηρος» Χιμάρας και Κορυτσάς σε πρόγραμμα STEM της Vodafone Albania

Η Υπουργός Παιδείας της Αλβανίας κα Εβίς Κούση, υπέγραψε με την Vodafone Albania, ένα συμβόλαιο συνεργασίας για το πρόγραμμα της Επόμενης Γενιάς STEM( Science, Tecnology, Enginery, Mathematics) που βελτιώνει περεταίρω την ψηφιακή ικανότητα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Σχολείου, αυτό το πρόγραμμαστοχεύει να αναπτύξει τις ικανότητες επικοινωνίας στους μαθητές, την δημιουργικότητα, τηναυτοπεποίθηση, την επιμονή και την πρακτική επίλυση των διάφορων προβλημάτων που μπορούν να βρουν οι μαθητές κατά την καθημερινή τους ζωή.

Η συμφωνία για την χρηματοδότηση υπεγράφη από την Υπουργό και την Γενική Διευθύντρια της Vodafone Albania, Κάτια Σταθάκη.

Στα 12 συνολικά σχολεία που επιλέχθηκαν συνολικά από όλη την Αλβανία βρίσκεται και το Σχολείο «Όμηρος» Κορυτσάς και το Σχολείο «Όμηρος» Χιμάρας.

Στην περιοχή που καλύπτει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κορυτσάς είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σχολείο που επιλέχθηκε για το πρόγραμμα αυτό.

Μετά από την επιμόρφωση των επιλεγμένων εκπαιδευτικών, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στο σχολείο και ύστερα όλος ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί θα παραμείνει στο σχολείο ως δωρεά από την Vodafone Albania, βελτιώνοντας έτσι με εμφανή τρόπο τα διδακτικά μέσα στο πεδίο της τεχνολογίας στο σχολείο μας.

Επιπλέον οι δάσκαλοι που θα επιμορφωθούν, θα προσφέρουν περισσότερες γνώσεις στους μαθητές στο πεδίο της τεχνολογίας ανεβάζοντας το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή σ' αυτό το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την καθοριστική βοήθεια και συμβουλή της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα που δείχνει, συνεχώς με έργα, την στήριξη και την αγάπη προς το σχολείο μας. Σας ευχαριστούμε.

Ευχόμαστε το πρόγραμμα αυτό να ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου