Δρόπολη: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στους Γεωργουτσάτες

Δρόπολη: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στους Γεωργουτσάτες

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα οι κτηνοτρόφοι της Δρόπολης, του Αργυροκάστρου, του Δελβίνου και των Αγίων Σαράντα, στους Γεωργουτσάτες του Δήμου Δρόπολης.

Τόσο οι Βορειοηπειρώτες όσο και οι Αλβανοί κτηνοτρόφοι της περιοχής, διαμαρτύρονται για την χαμηλή τιμή του γάλακτος και για την έλλειψη υποστήριξης από το κράτος και συγκεκριμένα από αλβανικό Υπουργείο Γεωργίας.

Όπως δήλωσαν στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, οι διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι απαιτούν σωστή αντιμετώπιση από το υπουργείο, όπως κι εκείνοι είναι σωστοί απέναντι στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι φορείς φαίνεται να έχουν παραμελήσει το θέμα, αφήνοντας τους ανθρώπους εκτεθειμένους σε πολλές δυσκολίες.

Ειδικά για τις περιοχές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, η κτηνοτροφία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην οικονομία, ενώ λόγω των πολλών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, ελάχιστοι ασχολούνται με τον τομέα.

Επίσης οι κτηνοτρόφοι απέστειλαν στην Υπουργό Γεωργίας, επιστολή διαμαρτυρίας, ζητώντας τακτοποίηση της τιμής του γάλακτος, καθώς δηλώνουν πως τρεις μήνες πληρώνονται και τους υπόλοιπους όχι.

Τέλος, δηλώνουν πως ένα δεν υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημά τους, θα σταματήσουν να προμηθεύουν με γάλα της γαλακτοκομικές εταιρείες της περιοχής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου