Παράταση προθεσμίας αιτήσεων για τις υποτροφίες των Βορειοηπειρωτών

Παράταση προθεσμίας αιτήσεων για τις υποτροφίες των Βορειοηπειρωτών

Παράταση πήραν οι εγγραφές των υποτρόφων Βορειοηπειρωτών φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια μέχρι τις 14 Ιανουαρίου.

Επίσης οι υπότροφοι μπορούν να πάρουν την βεβαίωση υποτροφίας τους μέσω email στο Υπουργείο Εξωτερικών στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τέλος αναφέρουμε πως εσφαλμένα έστειλαν πρωτότυπη βεβαίωση στο Υπουργείο Εξωτερικών. Θα έπρεπε να στείλουν αντίγραφό της.

Παρακάτω αναφέρουμε για ακόμη μια φορά τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να ακολουθηθούν για όσους πήραν υποτροφία:

Οι εισαγόμενοι υπότροφοι υποχρεούνται μέχρι τις 14 Ιανουαρίου να υποβάλουν στη γραμματεία της Σχολής ή Τμήματος εισαγωγής τους, αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους ή με ταχυδρομική αποστολή με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής, αίτηση εγγραφής, συνοδευόμενη από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Αντίγραφο τίτλου απόλυσης από Λύκειο και επίσημη μετάφραση του τίτλου.

Βεβαίωση της αρμόδιας εκπαιδευτικής αρχής της οικείας χώρας για τη δυνατότητα του υποτρόφου να σπουδάσει σε Πανεπιστήμιο της χώρας έκδοσης του τίτλου απόλυσης.

Βεβαίωση χορήγησης υποτροφίας από το Υπουργείο Εξωτερικών ή Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής της οικείας χώρας ή του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την υπηκοότητα και την καταγωγή του υποτρόφου και των γονέων του. Στην περίπτωση που η ανωτέρω βεβαίωση δεν δύναται να προσκομισθεί από τον υποψήφιο διότι δεν εκδίδεται πλέον από την αρμόδια αρχή της οικίας χώρας, μπορεί εναλλακτικά να προσκομισθούν τα εξής έγγραφα: α) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του υποψηφίου στο οποίο θα αναφέρονται και στοιχεία γέννησης των γονέων, ή β) πιστοποιητικά γέννησης του υποψηφίου και των γονέων του, ή γ) αντίγραφα των διαβατηρίων του υποψηφίου και των γονέων του, ή δ) συνδυασμός των εγγράφων των ανωτέρω περιπτώσεων β και γ.

Πιστοποιητικό της ελληνικής διπλωματικής αρχής στο εξωτερικό που να πιστοποιεί ότι ο υπότροφος κατοικούσε και διέμενε στο εξωτερικό τουλάχιστον τα τελευταία πέντε (5) χρόνια πριν από το ακαδημαϊκό έτος της επιλογής, προκειμένου για ομογενείς υποτρόφους.

Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 (ΦΕΚ 75/Α΄), στην οποία ο υπότροφος δηλώνει ότι δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδος και ότι δεν έχει αποκτήσει πτυχίο από Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδος έχοντας εισαχθεί με την ειδική κατηγορία των αλλοδαπών - αλλογενών και ομογενών υποτρόφων του Ελληνικού Κράτους.

Τρεις (3) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου