Ζευγάρι συνελήφθη στους Αγ. Σαράντα για διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών

Ζευγάρι συνελήφθη στους Αγ. Σαράντα για διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών

Η Αλβανική Αστυνομία στους Αγίους Σαράντα προχώρησε σήμερα στην σύλληψη ενός ζευγαριού (38 και 36 ετών) το οποίο είχε στην κατοχή του 36 κιλά ναρκωτικών τύπου κάνναβης την οποία είχε σκοπό να περάσει στο έδαφος της ΕΕ.

Αναλυτικά, η Αστυνομία κατάσχεσε 35,6 κιλά κάνναβης, χωρισμένα σε πακέτα, που προορίζονταν για διακίνηση στο εξωτερικό, 1 αυτόματο πυροβόλο όπλο και μια ποσότητα πυρομαχικών.

«Μετά τις ενέργειες για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την καταστολή των εγκληματικών δραστηριοτήτων διακίνησης ναρκωτικών, παράνομης κατοχή όπλων και παροχή βοήθειας για παράνομη διέλευση των συνόρων, με σκοπό το κέρδος, από τους ειδικούς του Τμήματος Διερεύνησης Εγκλημάτων στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Σαράντα, σε συνεργασία με την Τοπική Αστυνομική Διεύθυνση Αυλώνας, υπό την καθοδήγηση της Εισαγγελίας της Δικαστικής Περιφέρειας Αγίων Σαράντα, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Λυκογιάννη", με αποτέλεσμα οι πολίτες να συλληφθούν…

Με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν οι συγκεκριμένοι πολίτες ασχολούνταν με την εγκληματική δραστηριότητα διακίνησης κάνναβης, την οποία σκόπευαν να διακινήσουν στο εξωτερικό, καθώς και την παράνομη δραστηριότητα παροχής βοήθειας σε αλλοδαπούς για παράνομη διέλευση των συνόρων, οι αστυνομικές δυνάμεις οργάνωσαν τις σχετικές δράσεις.

Έτσι κατέστη δυνατή η στάση του οχήματος που οδηγούσε ο πολίτης S. F., ο οποίος σε συνεργασία με τον πολίτη L. F., μετέφερε 2 παράνομους μετανάστες, με αντάλλαγμα χρηματική αμοιβή, στην πόλη των Αγίων Σαράντα, προκειμένου να τους προωθήσει από το αλβανικό έδαφος, σε χώρες προορισμού της ΕΕ.

Μετά τις σχετικές ενέργειες, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμά τους, η Αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε ποσότητα 35,6 κιλών ναρκωτικής ουσίας κάνναβης, 1 αυτόματο πυροβόλο όπλο και μια ποσότητα πυρομαχικών.

Συνεχίζονται οι εργασίες για την πλήρη τεκμηρίωση του γεγονότος, την σύλληψη και των άλλων υπόπτων που εμπλέκονται σε αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα», αναφέρει η αστυνομική ανακοίνωση.

Το σχετικό υλικό διαβιβάστηκε για περαιτέρω έρευνα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγίων Σαράντα και οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα ποινικά αδικήματα της «Διακίνησης ναρκωτικών», που διαπράχθηκε σε συνεργασία, την «Συνδρομή στην παράνομη διέλευση συνόρων» και την «Παράνομη παραγωγή και κράτηση όπλων και πυρομαχικών».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου