Αλβανοί αστυνόμοι εμπόδισαν δημοσιογράφο της UEFA να κάνει λήψεις των επεισοδίων στα Τίρανα

Αλβανοί αστυνόμοι εμπόδισαν δημοσιογράφο της UEFA να κάνει λήψεις των επεισοδίων στα Τίρανα

Η αλβανική αστυνομία κατηγορείται ότι κατάσχεσε κάμερα φωτορεπόρτερ και διέγραψε φωτογραφίες από τους ξένους ποδοσφαιρόφιλους που συγκρούονταν με τις αρχές το βράδυ της Τρίτης στα Τίρανα.

Ο φωτορεπόρτερ Gent Shkullaku, ιδιοκτήτης του Light Studio Agency, βρέθηκε στο έδαφος φωτογραφίζοντας μια συμπλοκή μεταξύ Ιταλών και Ολλανδών οπαδών ποδοσφαίρου και της αλβανικής αστυνομίας. Η αστυνομία τον σταμάτησε, του πήρε με το ζόρι την κάμερα και του είπε να διαγράψει τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει.

«Φωτογράφιζα όταν με σταμάτησε η αστυνομία και μου είπε «δεν επιτρέπεται, αμαυρώνουν την εικόνα της Αλβανίας», είπε ο Shkullaku στο BIRN.

Ακόμη εξήγησε ότι του πήραν την κάμερα από τα χέρια παρά το γεγονός ότι τους ενημέρωσε ότι εργάζεται ως δημοσιογράφος και μάλιστα είναι διαπιστευμένος στην UEFA, τον φορέα που διοργανώνει το ποδοσφαιρικό τουρνουά. Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι εκείνη την ώρα έφερε την ταυτότητά του.

«Η κάμερα μου επεστράφη μόνο αφού μίλησα στο τηλέφωνο με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Gent Mullai», και είπε ότι εξακολουθούσε να αναγκάζεται να διαγράψει μερικές από τις εικόνες στην κάμερα.

Αυτή είναι η τελευταία από μια μακρά σειρά παραβιάσεων κατά δημοσιογράφων από την αλβανική αστυνομία. Οι σωματικές επιθέσεις, τα εμπόδια, η κατάσχεση εξοπλισμού, η αυθαίρετη κράτηση και η αδιάκριτη χρήση αερίου είναι μερικά μόνο από τα πρόσφατα περιστατικά σε μια χώρα που έπεσε 20 θέσεις στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα το 2021.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου