Ο πρίγκιπας Λέκα Ζόγκου θα είναι ο νέος ΠτΔ της Αλβανίας;

Ο πρίγκιπας Λέκα Ζόγκου θα είναι ο νέος ΠτΔ της Αλβανίας;

Καθώς η Αλβανία προχώρα τους επόμενους μήνες για την επιλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα εκείνων που θεωρούνται ως φαβορί για την ανάληψη του συγκεκριμένου αξιώματος.

Αρχικά ως υποψήφιος για τη θέση του ΠτΔ αναφέρθηκε ο πρώην αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, ωστόσο κάτι τέτοιο απορρίφθηκε αμέσως από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, αλλά και από τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα.

Στο εν λόγω ζήτημα που απασχολεί έντονα την αλβανική πολιτική σκηνή, ο γνωστός Αλβανός δημοσιογράφος Muhamet Veliu αναφέρθηκε στον πρίγκιπας Λέκα Ζόγκου, ο οποίος είναι ένας από τους πιθανούς υποψηφίους που μπορούν να αναλάβουν τη θέση του Αρχηγού της χώρας.

Επίσης σύμφωνα με τον συγκεκριμένο, ο Λέκα Ζόγκου χαίρει της υποστήριξης των Αμερικανών και πληροί όλες τις προϋποθέσεις όντας μια άψογη πολιτική προσωπικότητα με δυτική μόρφωση.

Ωστόσο μέχρι στιγμής το όνομά του δεν έχει αναφερθεί επίσημα, κάτι που ίσως γίνει το επόμενο διάστημα.

Όσο για τους Βορειοηπειρώτες, μια τέτοια επιλογή δεν έχει παρά να θυμίζει τα δεινά που υπέστησαν οι πρόγονοί τους, από τον παππού του Βασιλιά Αχμέτ Ζόγκου, αγωνιζόμενοι για ανθρώπινα δικαιώματα και ελληνική παιδεία.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως ο διάδοχος του Αλβανού Βασιλιά είχε δηλώσει ότι η ένωση Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου, υπό την επαναφορά της μοναρχίας, θα ήταν σωτήρια για τους Αλβανούς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου