Ο Μπερίσα καλεί τους Δημοκρατικούς να αντιμετωπίσουν ενωμένοι το καθεστώς Ράμα

Ο Μπερίσα καλεί τους Δημοκρατικούς να αντιμετωπίσουν ενωμένοι το καθεστώς Ράμα

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα καλεί τους Δημοκρατικούς της χώρας σε ενότητα, τονίζοντας παράλληλα ότι κάθε μέλος της υποστήριξης θα πρέπει να αφήσει στην άκρη κάθε θλίψη και να ενώσει τις δυνάμεις για μια σημαντική μάχη που τους περιμένει, απέναντι στο πιο επικίνδυνο καθεστώς που βασίζει τη δραστηριότητά του στην κλοπή και το έγκλημα.

«8 χρόνια στην αντιπολίτευση, 8 χρόνια πιέσεις, διακρίσεις, απολύσεις, αυτό είναι ένα ποτάμι θυσιών που ενώνει τους Δημοκρατικούς», είπε ο Μπερίσα.

Ακόμη δήλωσε ότι είναι καθήκον τους και αποστολή να εξηγήσουν σε κάθε πολίτη ότι αυτό που συμβαίνει στην Αλβανία αυτό το διάστημα, δεν είναι από τον πόλεμο, δεν είναι από τη φύση, αλλά είναι κυρίως από την κλοπή των κυβερνητικών στελεχών.

«Το πετρέλαιο πουλήθηκε στο Μιλάνο προς 1,7 ευρώ. Στην Αλβανία το πετρέλαιο πήγε στα 2,2 ευρώ. Η Ιταλία δεν παράγει πετρέλαιο, η Αλβανία παράγει 1 εκατομμύριο τόνους πετρελαίου. Εξάγετε 1 εκατομμύριο ντίζελ και καταναλώνονται συνολικά 700-800 χιλιάδες τόνοι.

Έχετε μια πολύ καλή ευκαιρία να εντάξετε το πετρέλαιο σε ρυθμιζόμενες τιμές ενέργειας και οι πολίτες σας δεν ταλαιπωρούνται με αυτόν τον τρόπο. 13 χώρες της ΕΕ έχουν μειώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, τον ΦΠΑ ή άλλα μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών. Εδώ, όπως σε καμία άλλη χώρα πετρελαίου, συναντώ 4 φόρους και 3 δασμού», κατέληξε ο Μπερίσα.

Μετά την παραίτηση Μπάσα, ο Μπερίσα εμφανίζεται πια ως ο φυσικός ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, ενώ δήλωσε πως θα είναι υποψήφιος για την ανάληψη της ηγεσίας στην παράταξη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου