Νέα πτώση της τιμής των καυσίμων στην Αλβανία

Νέα πτώση της τιμής των καυσίμων στην Αλβανία

Το Συμβούλιο Διαφάνειας που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε τη μείωση της τιμής του πετρελαίου στα καταστήματα λιανικής από 245 λεκ το λίτρο σε 237 (1,99 ευρώ) λεκ το λίτρο.

Σύμφωνα με την απόφαση του εν λόγω συμβουλίου, η χονδρική τιμή του υποπροϊόντος ντίζελ θα είναι 225 λεκ (1,85 ευρώ) λίτρο και του υποπροϊόντος βενζίνης 199 λεκ (1,64) το λίτρο για την περίοδο 29 Μαρτίου - 31 Μαρτίου 2022.

Όσον αφορά τη λιανική τιμή του φυσικού αερίου για την περίοδο 29 Μαρτίου- 31 Μαρτίου 2022 θα είναι στα 116 λεκ (0,96 ευρώ) το λίτρο και η χονδρική στα 104 λεκ.

Η απόφαση του Συμβουλίου τίθεται σε ισχύ από σήμερα, ενώ η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει την Πέμπτη 31.03.2022 και γίνεται προκειμένου να αντικατοπτρίζεται στη λιανική τιμή αυτών των υποπροϊόντων, πιθανές αλλαγές τιμών στις διεθνείς αγορές.

«Κάθε φορέας χονδρικής και λιανικής πώλησης υποπροϊόντων πετρελαίου υποχρεούται να εφαρμόσει την Απόφαση του Συμβουλίου Διαφάνειας, σχετικά με τις τιμές χονδρικής και λιανικής. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα παρακολουθούν την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Διαφάνειας σε καθημερινή βάση. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις από διάφορους φορείς, θα επιβάλλεται αναστολή δραστηριότητας, ανάκληση άδειας και κατάσχεση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Παρά τις παρεμβάσεις για τον έλεγχο της τιμής των καυσίμων στην Αλβανία, τα είδη πρώτης ανάγκης συνεχίζουν να παραμένουν στα ύψη και να δημιουργούν προβλήματα επιβίωσης στους πολίτες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου