Τηλεφωνικό κέντρο στην Αλβανία εξαπατούσε πολίτες της ΕΕ - Δεκάδες συλλήψεις

Τηλεφωνικό κέντρο στην Αλβανία εξαπατούσε πολίτες της ΕΕ - Δεκάδες συλλήψεις

Δεν έχουν τελειωμό τα σκάνδαλα μέσω της διαρροής των προσωπικών δεδομένων, αλλά και μέσω της εξαπάτησης πολιτών από διάφορα τηλεφωνικά κέντρα που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.

Αυτή τη φορά η Αλβανική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μεγάλου αριθμού ατόμων που εργάζονταν σε τηλεφωνικό κέντρο στην αλβανική πρωτεύουσα το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες μετά από καταγγελίες από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατηγορείται ότι εξαπατούσε τους πολίτες.

Επικεφαλής του συγκεκριμένου τηλεφωνικού κέντρου είναι ένας Ισραηλινός ο οποίος και φέρεται ως ο κύριος οργανωτής του σχεδίου εξαπάτησης των παραπάνω ευρωπαίων πολιτών.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, το συνολικό ποσό της απάτης δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, ωστόσο πιστεύεται ότι πρόκειται για εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικότερα το σχέδιο λειτούργησε σε δύο σκέλη. Το πρώτο ήταν μέσω βάσεων δεδομένων με τηλεφωνικούς αριθμούς, που λαμβάνονταν από διάφορες αγορές που έκαναν οι πολίτες στο «σκοτεινό διαδίκτυο» (dark web).

Το άλλο ήταν η διαδικτυακή διαφήμιση μέσω της οποίας διάφοροι πολίτες εγγράφονταν εκεί πιστεύοντας ότι είχαν να κάνουν με κάποια σοβαρή εταιρεία που θα τους καθοδηγούσε να επενδύσουν.

Τα «θύματα» παρασύρθηκαν αρχικά από υποσχέσεις ότι θα κέρδιζαν πολλά αν επένδυαν σε «Forex» ή «Cryptocurrencies». Αφού κέρδισαν την εμπιστοσύνη και επέτρεπαν τη συλλογή μικρών ποσών από πελάτες, οι χειριστές τους κατέγραψαν σε μια ψεύτικη πλατφόρμα με πλαστά δεδομένα και παράλληλα οι υπάλληλοι του τηλεφωνικού κέντρου, τους προέτρεπαν να επενδύσουν ακόμη μεγαλύτερα ποσά.

Αυτό συνεχίστηκε για αρκετούς μήνες και αφού οι πελάτες ζήτησαν επιστροφή χρημάτων συνειδητοποιώντας ότι είχαν εξαπατηθεί, οι χειριστές του τηλεφωνικού κέντρου, διέκοοταν κάθε επαφή μαζί τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου