Έκκληση Ράμα σε Μαυροβούνιο, Κόσοβο και Βοσνία για συμμετοχή στα «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Έκκληση Ράμα σε Μαυροβούνιο, Κόσοβο και Βοσνία για συμμετοχή στα «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα από την αρχή της ομιλίας του ο Αλβανός πρωθυπουργός Ε. Ράμα, δίπλα στον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, κάλεσε το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να συμμετάσχουν στα «Ανοιχτά Βαλκάνια».

«Αγαπητέ Αλεξάντερ, αγαπητέ Ζόραν, αγαπητοί φίλοι της περιοχής, είναι μεγάλη χαρά να σας καλωσορίσω στα Τίρανα σήμερα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι σήμερα είναι μια καίρια στιγμή στη διαδικασία μας, καθώς οι συμφωνίες που θα υπογραφούν θα αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός προς τον στόχο μας να εγγυηθεί την πλήρη ελευθερία κυκλοφορίας προσώπων, αγαθών, κεφαλαίων και υπηρεσιών.

Επιτρέψτε μου να περάσω από κάθε πυλώνα των «Ανοιχτών Βαλκανίων» επαναλαμβάνοντας την έκκληση για συμμετοχή όλων, είναι μια πρωτοβουλία χωρίς αποκλεισμούς και σίγουρα ενθαρρύνουμε τους άλλους τρεις στην περιοχή να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Καθώς προχωράμε για το καλύτερο του λαού μας. Στον τομέα της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων θα υπογράψουμε την τριμερή συμφωνία για τις εξαγωγές, για τα ζωντανά και την αναγνώριση πιστοποιητικών διαπίστευσης και τη διευκόλυνση των εξαγωγών και εισαγωγών αγαθών.

Σήμερα θα υπογράψουμε τη συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της κτηνιατρικής, των τροφίμων κ.λπ. Επιτρέψτε μου να επιστρέψω στο γεγονός ότι κάθε φορά που έχουμε μιλήσει για αυτό, μέσω της Διαδικασίας του Βερολίνου, είναι τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» που το κάνουν αυτό. Μπορεί να ακούγεται τεχνικό, αλλά η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο σε αυτόν τον δρόμο. Καταργεί στην πράξη ένα σταθερό εμπόδιο για τους ανοιχτούς αγρότες.

Τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» είναι περισσότερο φιλοδοξία παρά πρωτοβουλία. Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός που ανοίγει τα Βαλκάνια και τα προετοιμάζει για την ένταξη στην ΕΕ», είπε ο Ράμα.

Επιτρέψτε μου να επιστρέψω στο γεγονός ότι κάθε φορά που έχουμε μιλήσει για αυτό, μέσω της Διαδικασίας του Βερολίνου, είναι τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» που το κάνουν αυτό.

Η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο σε αυτόν τον δρόμο. Καταργεί στην πράξη ένα σταθερό εμπόδιο για τους ανοιχτούς αγρότες.

Τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» είναι περισσότερο φιλοδοξία παρά πρωτοβουλία. «Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός που ανοίγει τα Βαλκάνια και τα προετοιμάζει για την ένταξη στην ΕΕ», είπε ο Ράμα. Επιτρέψτε μου να επιστρέψω στο γεγονός ότι κάθε φορά που έχουμε μιλήσει για αυτό, μέσω της Διαδικασίας του Βερολίνου, είναι τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» που το κάνουν αυτό. Μπορεί να ακούγεται τεχνικό, αλλά η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο σε αυτόν τον δρόμο.

Καταργεί στην πράξη ένα σταθερό εμπόδιο για τους ανοιχτούς αγρότες. Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός που ανοίγει τα Βαλκάνια και τα προετοιμάζει για την ένταξη στην ΕΕ», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου