Δημιουργία αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ στην Αλβανία

Δημιουργία αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ στην Αλβανία

Τον Ιανουάριο (2022) ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή της τακτικής αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ στην πόλη Κουτσόβα της Αλβανίας.

Την είδηση έκανε γνωστή σήμερα ο Αλβανός υπουργός Άμυνας Niko Peleshi (Νίκο Πελέσι) και μετέδωσε το ΑΤΑ, ο οποίος μετά τη σημερινή συνεδρίαση της αλβανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι, «στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μόλις εγκρίναμε μια απόφαση, η οποία ήταν πρόταση του Υπουργείου Άμυνας και σχετική στον τομέα της ανάπτυξης υποδομών, των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Πρόκειται για την αεροπορική βάση της Κουτσόβα, η οποία με τη σημερινή της απόφαση ολοκληρώνει το νομοθετικό ρυθμιστικό πλαίσιο και ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη των εργασιών».

«Ετσι τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου θα τοποθετήσουμε, συμβολικά μιλώντας, την πρώτη πέτρα της τακτικής βάσης της Κουτσόβα. Μια τακτική βάση του ΝΑΤΟ. Πολύ καλά νέα για τις οικογένειες που πλήττονται από τη σημερινή απόφαση απαλλοτρίωσης. Διότι πρώτα θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα απαλλοτριωθούν σύμφωνα με την πλήρη αγοραία αξία με βάση όλες τις νομικές πράξεις και προφανώς χωρίς καμία καθυστέρηση», τόνισε ο Πελέσι.

Από την άλλη, πρόσθεσε: «Για τους κατοίκους της γύρω περιοχής είναι διπλά θετικά νέα γιατί πρόκειται για ανάπτυξη πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, είναι επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ανάπτυξη, οικονομία, απασχόληση για όλη τη γύρω περιοχή».

«Από την άλλη πλευρά, για κάτι περισσότερο από αυτό, αυτά είναι καλά νέα για ολόκληρη την περιοχή, για την εθνική ασφάλεια, αλλά και για την ασφάλεια της περιοχής στα Δυτικά Βαλκάνια γιατί θα έχουμε μια τακτική αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ, η οποία θα πει περισσότερη ασφάλεια για σήμερα και για αύριο», είπε ο Peleshi.

Ωστόσο οι δηλώσεις των κυβερνώντων στην Αλβανία, πολλές φορές απέχουν από την πραγματικότητα, καθώς όσες εξαγγελίες γίνονται για επενδύσεις και ανάπτυξη, οι πολίτες συνεχίζουν λόγω της πολυεπίπεδης διαφθοράς να εγκαταλείπουν μαζικά την χώρα.

Στην προκειμένη περίπτωση αναμένουμε για το αποτέλεσμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου