Το State Department ευχαριστεί την Αλβανία για την φιλοξενία των Αφγανών προσφύγων

Το State Department ευχαριστεί την Αλβανία για την φιλοξενία των Αφγανών προσφύγων

Μέσω επίσημης επιστολής που απέστειλε το State Department στην Αλβανία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony J. Blinken ευχαρίστησε την Αλβανία για τη δέσμευσή της να φιλοξενήσει Αφγανούς πρόσφυγες στη χώρα, μετά την ανάκτηση της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Στην επιστολή που απηύθυνε στην Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών, Olta Xhaçka εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Αλβανία για τον προαναφερόμενο λόγο, αλλά και για τη συμβολή των Αλβανών στρατιωτών στις ενέργειες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

«Εκ μέρους του State Department, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας στη Δημοκρατία της Αλβανίας που είναι η πρώτη χώρα που προσφέρει ένα «ασφαλές καταφύγιο» για τους Αφγανούς που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και για τη γενναιοδωρία και το θάρρος που επέδειξαν οι λαοί σας κατά τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν», γράφει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Επίσης συνεχίζοντας ο Blinken αναφέρει: «Τα αλβανικά στρατεύματα βοήθησαν στη δημιουργία ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τις δυνάμεις μας, καθώς και για τον αφγανικό λαό. Η παρουσία τους έδωσε τη δυνατότητα στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ να διεξάγει τις επιχειρήσεις της, να επιτρέψει στα νεαρά κορίτσια να φοιτήσουν στο σχολείο και να κάνει την καθημερινή ζωή πιο ασφαλή για πολλούς Αφγανούς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν βαθιά τη στενή μας σχέση με την Αλβανία και παραμένουν αφοσιωμένες στη συνέχιση αυτής της στρατηγικής εταιρικής σχέσης για την προώθηση των κοινών μας συμφερόντων».

Τέλος, η Αλβανία στην «Αποστολή Αποφασιστικής Υποστήριξης» στο Αφγανιστάν, έχει αναπτύξει πάνω από 4 χιλιάδες στρατιώτες όλα αυτά τα χρόνια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου