Τοποθέτηση του L. Soreca για τη διοικητική διαίρεση και την ελευθερία των ΜΜΕ στην Αλβανία

Τοποθέτηση του L. Soreca για τη διοικητική διαίρεση και την ελευθερία των ΜΜΕ στην Αλβανία

Ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία, Luigi Soreca κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του από την Κορυτσά, μίλησε για τις τροπολογίες που υπέβαλε στο Αλβανικό Κοινοβούλιο το Δημοκρατικό Κόμμα, σχετικά με την διοικητική διαίρεση, τον έλεγχο των πολιτικών και την εκλογική μεταρρύθμιση.

Ο Soreca είπε ότι δεν έχει δει ακόμη τις τροπολογίες, αλλά τόνισε ότι πρόκειται για δημοκρατία, όπου τα κόμματα υποβάλλουν στο Κοινοβούλιο και συζητούν μεταξύ τους διάφορες νομικές πρωτοβουλίες.

«Φυσικά δεν είχαμε ακόμη την ευκαιρία να δούμε τις προτάσεις. Γνωρίζουμε ότι κατατέθηκαν στο Κοινοβούλιο από τη Δημοκρατική Παράταξη. Αλλά όπως είπα χθες, αυτή είναι η δημοκρατία και έτσι λειτουργεί. Η αντιπολίτευση βρίσκεται στο Κοινοβούλιο, κάνει προτάσεις και θα υπάρξουν συζητήσεις για αυτά τα θέματα. Συνεργαζόμαστε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. «Έχουμε συνεργαστεί με το Δημοκρατικό Κόμμα ακόμη και όταν ήταν έξω από το Κοινοβούλιο», είπε ο Soreca.

Ο Ευρωπαίος Πρέσβης επικεντρώθηκε επίσης στο σχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός Οργανισμού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και εάν αυτή η πρωτοβουλία επηρεάζει ή όχι το έργο των δημοσιογράφων και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σαφής ως προς αυτό και σύμφωνα με τον ίδιο, οι δημοσιογράφοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται και αυτό είναι αναφαίρετο.

«Κάναμε πολύ σαφές το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. Είμαστε πολύ ξεκάθαροι για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ.

Όπως είπα χθες, είναι ζωτικής σημασίας τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι να έχουν πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα παρακολουθούμε στενά αυτές τις εξελίξεις γιατί η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης είναι το κλειδί για την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Ευρωπαίος Πρέσβης L. Soreca.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου