Συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των Ρώσων τουριστών στα Τίρανα

Συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των Ρώσων τουριστών στα Τίρανα

Ολοκληρώθηκε χθες η ιατροδικαστική εξέταση για τα 4 μέλη της ρωσικής οικογένειας που βρέθηκαν νεκρά στις εγκαταστάσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου σε τουριστικό θέρετρο κοντά στα Τίρανα. Από τα λίγα δεδομένα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αποδεικνύεται ότι δεν έχουν υποστεί κάποια κακοποίηση, ούτε βρέθηκαν σημάδια εξωτερικής επίθεσης στο σώμα τους που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Μια άλλη λεπτομέρεια είναι ότι ο Sergey Burenkov, η σύζυγός του, Natalya Burenkova, η κόρη του ζευγαριού Ekaterina Burenkova και ο σύντροφός της Nikita Belousov δεν έχουν καταναλώσει ούτε ναρκωτικές ουσίες όπως άφησαν τα αλβανικά δημοσιεύματα να εννοηθεί, μετά την πρώτη δημοσιοποίηση αυτού του τραγικού γεγονότος.

Μέχρι στιγμής οι ερευνητές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της δολοφονίας, ωστόσο ο φάκελος της υπόθεσης φαίνεται πως δεν έχει καταχωρηθεί με συγκεκριμένο όνομα κατηγορούμενου.

Αρχικά αναφέρθηκε ότι οι τέσσερις βρέθηκαν ασφυκτικά κλεισμένοι μέσα στις εγκαταστάσεις της σάουνας, αλλά στην πραγματικότητα τα πτώματα των θυμάτων βρέθηκαν στη χειμερινή πισίνα του ξενοδοχείου. Οι Ρώσοι τουρίστες είχαν ζητήσει να είναι έτοιμοι οι χώροι του SPA, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής πισίνας, ώστε μετά την επιστροφή τους από την επίσκεψή τους στην Οχρίδα να μπορούν να χαλαρώσουν σε αυτές.

Ο υπάλληλος που ήταν υπεύθυνος για την πισίνα το είχε καθαρίσει κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας χλώριο, αλλά είναι πολύ αμφίβολο ότι η ασφυξία τους προήλθε ταυτόχρονα και για το τέταρτο από το ποσοστό χλωρίου στο νερό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το μυστήριο για τον θάνατό τους παραμένει ακόμη άλυτο, ενώ αναφέρουν ότι ένα άλλο πιθανό κομμάτι που διερευνάται είναι αυτό του «φόνου χωρίς ίχνος». Όλα τα άτομα που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση έχουν κληθεί για ανάκριση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου