Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση Ράμα που θα ορκιστεί ενώπιον του ΠτΔ Μέτα

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση Ράμα που θα ορκιστεί ενώπιον του ΠτΔ Μέτα

Η μαραθώνια συνεδρίαση του Αλβανικού Κοινοβουλίου, που ξεκίνησε το πρωί της προηγούμενης ημέρας, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής.

Οι συζητήσεις μεταξύ της αντιπολίτευσης και πλειοψηφίας διήρκεσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Γύρω στις 06:46, το αλβανικό κοινοβούλιο ψήφισε την κυβέρνηση «Ράμα 3», με το πρόγραμμα και την σύνθεση της κυβέρνησης «Ράμα 3» να λαμβάνει 77 ψήφους υπέρ, 53 κατά και 1 αποχή.

Μόλις πήρε το λόγο ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έφυγαν από την αίθουσα. Τώρα με την ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι υπουργοί θα ορκιστούν ενώπιον του Προέδρου, τον οποίο οι ίδιοι απέπεμψαν μόλις πριν από λίγους μήνες.

Η ίδια πολιτική Ράμα και φαίνεται να συνεχίζει από εδώ και πέρα, ωστόσο το θέμα αφορά και την αντιπολίτευση η οποία δεν απέχει πια από το Κοινοβούλιο.

Ωστόσο οι εσωτερικές της έριδες, ειδικά με την αποπομπή Μπερίσα, δημιουργούν ένα ακόμη πρόβλημα στην πολιτική σκηνή της χώρας, ενισχύοντας έμμεσα τον Ράμα, ο οποίος όλο και συγκεντρώνει στα χέρια του τις εξουσίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου