Οι αντιδράσεις Μπάσα στην Αλβανική Βουλή και οι νέες κοινοβουλευτικές ομάδες του ΔΚ

Οι αντιδράσεις Μπάσα στην Αλβανική Βουλή και οι νέες κοινοβουλευτικές ομάδες του ΔΚ

Σε μποϊκοτάζ της χθεσινής συνεδρίασης του Αλβανικού Κοινοβουλίου προχώρησε το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο και αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας.

Ο πρόεδρος του κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής Λιντίντα Νικόλα για παραβίαση των δημοκρατικών κανονισμών, καθώς στο Κοινοβούλιο συνεχίζει να είναι παρών ως βουλευτής ο Ταουλάντ Μπάλα, ο οποίος και κατηγορείται από το Δημοκρατικό Κόμμα για ψηφοθηρία στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές.

«Ξεκινήσατε την πρώτη σας συνεδρία ως πρόεδρος παραβιάζοντας τον κανονισμό του Κοινοβουλίου. Σέβεστε τις διαταγές κάποιου (Ταουλάντ Μπάλα) που δεν πρέπει να είναι σε αυτό το Κοινοβούλιο αλλά στην φυλακή. Είστε μαριονέτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάσα εγκαταλείποντας τη συνεδρίαση με όλους τους βουλευτές του κόμματός του.

Αν και ο Μπάσα αντέδρασε, ωστόσο θα συνεχίσει να λαμβάνει μέρος στην Βουλή της Αλβανίας, ενώ ταυτόχρονα οργανώνει την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Η νέα αντιπολίτευση θα αποτελείτε από δύο κοινοβουλευτικές ομάδες , σε μια από τις οποίες λαμβάνει μέρος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο οποίος εκπροσωπεί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Βουλή.

Η αντιπολίτευση θα έχει τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες στη Βουλή, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ενσωμάτωσης, το οποίος προεκλογικά υπήρξε σύμμαχος του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν θα συμμετέχει στην αντιπολιτευτική συμμαχία, δείχνοντας πια πως έχει αποστασιοποιηθεί.

Εκτός από την πρώτη Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος, δημιουργούνται δύο ακόμη ομάδες. Η Συμμαχία για την Αλλαγή και η Ομάδα Δημοκρατίας και Ένταξης.

Η Συμμαχία για την Αλλαγή αποτελείται από τους εξής βουλευτές:

Fatmir Mediuμ (πρόεδρος)

Agron Duka (αντιπρόεδρος)

Merita Bakiu (αναπληρώτρια)

Elda Hoti (γραμματέας)

Emilja Koliqi (μέλος)

Dash Shehi (μέλος)

Βαγγέλης Ντούλες (μέλος)

Ομάδα Δημοκρατίας και Ένταξης:

Mesila Doda (πρόεδρος)

Ilda Dhori (αντιπρόεδρος)

Andia Ulliri (αναπληρώτρια)

Nusret Avdulla (γραμματέας)

Shpetim Idrizi (μέλος)

Selaudin Jakupllari (μέλος)

Kasem Mahmutaj (μέλος)

Όσον αφορά τον Σαλί Μπερίσα, το Δημοκρατικό Κόμμα με ανακοίνωσή του, έχει διαγράψει οριστικά τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος και συνεχίζει να αντιδρά και να θεωρεί την απόφαση Μπάσα, ως αποτέλεσμα μιας μυστικής συνεργασίας του με τον Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου