Ιδιαίτερες ευχαριστίες της Χίλαρι Κλίντον προς τον Ράμα για τους Αφγανούς πρόσφυγες

Ιδιαίτερες ευχαριστίες της Χίλαρι Κλίντον προς τον Ράμα για τους Αφγανούς πρόσφυγες

Η Χίλαρι Κλίντον, σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με μεγάλο αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών ευχαρίστησε τον Αλβανό πρωθυπουργό για την ετοιμότητα και τη φροντίδα που έδειξαν, αλλά και το καταφύγιο που προσέφεραν σε 37 Αφγανές γυναίκες και κορίτσια, ακτιβιστών της κοινωνίας των πολιτών, ανάμεσά τους και η πρώην δημοσιογράφος του Tolo TV Behishta Arghand.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Vital Voices, που ιδρύθηκε από τη Χίλαρι Κλίντον και την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάντλεν Όλμπραϊτ επέτρεψε την εκκένωση από το Αφγανιστάν αυτών των γυναικών και των κοριτσιών που μεταφέρθηκαν στην Αλβανία.

Ο οργανισμός Vital Voices βρίσκεται σε επαφή με την αλβανική κυβέρνηση εδώ και αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρώσει με επιτυχία αυτή την επιχείρηση για να απομακρύνει αυτούς τους 37 Αφγανούς ακτιβιστές από το Αφγανιστάν, οι οποίοι αρχικά έμειναν στο Κατάρ και συνέχισαν το ταξίδι τους για την Αλβανία.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε συνέντευξή του στα διεθνή μέσα ενημέρωσης πριν από λίγες εβδομάδες είπε ότι υπάρχουν ορισμένες γνωστές οργανώσεις στον κόσμο που ζήτησαν από την Αλβανία βοήθεια για την προστασία των ανθρώπων τους. Μέχρι στιγμής, 644 Αφγανοί πολίτες που έχουν εργαστεί στο παρελθόν για διάφορους διεθνείς οργανισμούς όπως το AID των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων έχουν φτάσει στην Αλβανία.

Οι περισσότεροι από τους 644 Αφγανούς έχουν φιλοξενηθεί στην Πανεπιστημιούπολη στα Τίρανα αλλά και στο Δυρράχιο και την Λέζα, περιμένοντας τη διαδικασία απόκτησης ειδικής θεώρησης SIV των ΗΠΑ.

Όσο για την Αλβανία, παραμένει ένας τόπος που βρίσκεται στον απόλυτο έλεγχο τόσο των ΗΠΑ, όσο και του Σόρος, ανεξάρτητα από τα όσα δηλώνει ο Ράμα και οι συνεργάτες του για αλληλεγγύη και ανρθωπιά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου