Δύσκολη η κατάσταση με τον Covid-19 στην Αλβανία - Αντιδρά ο Ιλίρ Μέτα

Δύσκολη η κατάσταση με τον Covid-19 στην Αλβανία - Αντιδρά ο Ιλίρ Μέτα

Η αύξηση των κρουσμάτων κρουσμάτων COVID-19, καθώς και ο αριθμός των καθημερινών θανάτων, οδήγησε στην αντίδραση του Προέδρου Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα. Λίγες ώρες αφότου η Τεχνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων επέβαλε νέα περιοριστικά μέτρα, ο πρόεδρος είπε ότι χρειάζονταν άλλα πιο αποτελεσματικά.

«Αυτή η πολύ σοβαρή στιγμή δεν μπορεί να κρατηθεί υπό έλεγχο με απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά με επιστημονικά και προληπτικά μέτρα, με πρόσθετους εμβολιασμούς και με υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν ενοποιηθεί και αναγνωριστεί διεθνώς.

Οι δοκιμές, η παρακολούθηση, η απομόνωση και η κατάλληλη ιατρική θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας βήματα σε αυτήν την κατάσταση», έγραψε ο Αλβανός ΠτΔ.

Ο Μέτα καλεί την αλβανική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει το αλβανικό σύστημα υγείας, καθώς και οι πολίτες να εμβολιαστούν, γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στα μέρη της ΕΕΜ, με αρκετούς πολίτες να νοσούν και να βρίσκονται σε περιορισμό και άλλους να τρέμουν και μόνο στην ιδέα της απομόνωσης από πλευράς του ελληνικού υγειονομικού συστήματος.

Ακολουθεί η πλήρης αντίδραση του Αλβανού ΠτΔ

«Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός μολύνσεων COVID-19, δυστυχώς και οι απώλειες ζωών τις τελευταίες ημέρες, ειδικά στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την εξάπλωση της παραλλαγής «Δέλτα», εγείρουν τη ζωτική ανάγκη λήψης άλλων αποτελεσματικών μέτρων για να μην επιτραπεί μια περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Αυτή η πολύ σοβαρή στιγμή δεν μπορεί να κρατηθεί υπό έλεγχο με απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά με επιστημονικά και προληπτικά μέτρα, με πρόσθετους εμβολιασμούς και με διεθνώς αναγνωρισμένα πρωτόκολλα υγείας.

Ο σωστός έλεγχος, ο εντοπισμός, η απομόνωση και η ιατρική θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας βήματα σε αυτήν την κατάσταση.

Ενθαρρύνω τους πολίτες, ειδικά όσους έχουν άλλα προβλήματα υγείας και δεν έχουν περάσει τον COVID-19, να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό για να μειώσουν την πιθανότητα εξάπλωσης του επικίνδυνου ιού.

Η χρήση μάσκας, ο σεβασμός της φυσικής απόστασης και η μέγιστη υγιεινή είναι επίσης απαραίτητα.»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου