Η Αλβανία υπέγραψε την συμφωνία της ΕΕ για την προστασία των Αφγανών γυναικών

Η Αλβανία υπέγραψε την συμφωνία της ΕΕ για την προστασία των Αφγανών γυναικών

«Οι Αφγανές γυναίκες και τα κορίτσια, όπως όλοι οι Αφγανοί, αξίζουν να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Κάθε μορφή διάκρισης και κατάχρησης πρέπει να αποτραπεί. Εμείς στην διεθνή κοινότητα είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε με ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη, για να διασφαλίσουμε ότι οι φωνές τους ακούγονται».

Αυτή ήταν η δήλωση που έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση και υπέγραψαν διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Αλβανίας. Επίσης υπέγραψαν η Αυστραλία, ο Καναδάς, Χιλή, τα Σκόπια, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το συγκεκριμένο κείμενο εκφράζει τη βαθιά τους ανησυχία για την ευημερία των Αφγανών γυναικών και κοριτσιών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός τους στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την ελεύθερη κυκλοφορία. Επίσης καλεί όσους βρίσκονται στην εξουσία αντί να εγγυηθούν την προστασία τους.

«Θα παρακολουθούμε στενά πώς κάθε μελλοντική κυβέρνηση διασφαλίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής των γυναικών και των κοριτσιών στο Αφγανιστάν τα τελευταία 20 χρόνια».

Τέλος, η Αλβανία περιμένει την άφιξη ενός ακόμη αγνώστου αριθμού προσφύγων που θα μείνουν στη χώρα έπειτα από τις απαραίτητες αμερικανικές ενέργειες.

Όταν η Αλβανία βάζει την υπογραφή της σε συμφωνίες περί σεβασμού των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ατόμου, αποτελεί υποκρισία απέναντι στους Έλληνες της μειονότητας οι οποίοι εδώ και εκατό χρόνια όχι μόνο δεν έχουν ζήσει ως ισότιμοι πολίτες της χώρας, αλλά και εκτοπίζονται διαχρονικά με κάθε μέσο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου