Οι ηγέτες των Βαλκανίων στο μέτωπο της φωτιάς και ο Ράμα βλέπει την χώρα του να καίγεται από μακριά

Οι ηγέτες των Βαλκανίων στο μέτωπο της φωτιάς και ο Ράμα βλέπει την χώρα του να καίγεται από μακριά

Από απόσταση ασφαλείας και μέσω του διαδικτύου (αραιά και που) παρακολουθεί και ενημερώνει για τις φωτιές που κατακαίουν την Αλβανία ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης ο Ράμα φαίνεται να εθεάθη κάποια στιγμή στην Χιμάρα και μετά «εξαφανίστηκε».

Ενώ κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ιδιαίτερα στην περιφέρεια της Αυλώνας, δεν έλειψε ούτε λεπτό από την περιοχή, τώρα που καίγεται, είναι απών.

Το αλβανικό δημοσίευμα συνεχίζοντας, αναφέρει πως ο Μητσοτάκης στην Αθήνα, ο Κούρτι στο Κοσσυφοπέδιο και ο Ζάεφ στα Σκόπια βρίσκονται παρόντες στον τόπο όπου λαμβάνουν χώρα τραγικά γεγονότα και δίνουν κι εκείνοι την δική τους μάχη.

Ακόμη ο Ράμα ως άλλος Ερντογάν παρατηρεί την χώρα του να καίγεται από το «γυαλί ενός ελικοπτέρου», ενώ σήμερα η Αλβανία διανύει την 14η μέρα των πυρκαγιών.

Ο Ράμα παρακολουθώντας την φωτιά μέσα από το ελικόπτερο

Εδώ και τόσες μέρες, πυροσβέστες και στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας παλεύουν με το πύρινο μέτωπο, την στιγμή που όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις εγκατέλειψαν τους πολίτες.

Με το Αργυρόκαστρο να θρηνεί μια ανθρώπινη ζωή και άνω από 700 στρέμματα δασικών εκτάσεων, το φυσικό πνεύμονα του Λογαρά να πολιορκείται συνεχώς από τις φωτιές, ο Ράμα παραμένει μακρινός παρατηρητής της τραγωδίας. Όσο για την ετοιμότητα στην χώρα, υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της αλβανικής Πολιτικής Προστασίας λένε πως η κατάσταση βρίσκεται πια στο έλεος του Θεού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου