Δριμύ κατηγορώ Ράμα στην Ε.Ε. για την στάση της απέναντι στο θέμα της διεύρυνσης

Δριμύ κατηγορώ Ράμα στην Ε.Ε. για την στάση της απέναντι στο θέμα της διεύρυνσης

Συνεχίζει να ασκεί έντονη κριτική κατά της ΕΕ ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Αυτή τη φορά, από το 23ο «Συμπόσιο της Σύμης», αρκετές ήταν επίσης οι δηλώσεις του τόσο για την ανάληψη της τρίτης θητείας στην διακυβέρνηση της Αλβανίας, όσο και για τις προσπάθειες των Δυτικών Βαλκανίων να πείσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πως έχει γίνει η απαιτούμενη πρόοδος ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η δήλωσή του όπου παρομοιάζει την προσπάθεια έναρξης των συνομιλιών με το γάμο που έχει στηθεί αλλά τελικά η «νύφη» δεν ήρθε ποτέ.

«Κερδίσαμε την τρίτη θητεία και πιστεύω ότι πάνω από όλα πετύχαμε γιατί όλη την ώρα αγωνιζόμαστε να μην γίνουμε ποτέ κόμμα που ταυτίζεται με την κυβέρνηση, αλλά για να παραμείνουμε στα μάτια των ανθρώπων το κόμμα που ταυτίζεται με την αλλαγή.

Για να το κάνουμε αυτό αγωνιζόμαστε συνεχώς για να αλλάξουμε το κόμμα μας και να φέρουμε ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα. Ο άλλος (λόγος) σχετίζεται με αυτό που πετύχαμε και προφανώς γίνεται ξεκάθαρο στους ανθρώπους ότι αυτός είναι ο δρόμος για την πρόοδο και πως το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι καλύτερα από ό,τι ήταν, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν καλύτερα», ανέφερε ο Ράμα σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα.

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στάση της Βουλγαρίας απέναντι στα Σκόπια, επισημαίνοντας πως οι χώρες των Βαλκανίων, είναι «όμηροι» του εθνικισμού.

Παρά το φιλελεύθερο προφίλ που ο Ράμα θέλει να προβάλλει προς το εξωτερικό, η Αλβανία στο εσωτερικό της όχι μόνο τροφοδοτείται από τον εθνικισμό που η κυβέρνηση «χορηγεί» στον λαό, αλλά ταυτόχρονα τείνει να μετατρέψει κάθε θεσμό σε πλήρως ελεγχόμενο μέσο διακυβέρνησης.

Η χειραγώγηση των θεσμών έχει καταγγελθεί σήμερα και με από τον πρώην Υπουργό Υγείας και νυν βουλευτή της αλβανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τριτάν Σέχου, να κάνει λόγο για επαναφορά της πρώην Κρατικής Ασφαλείας του Χότζα στην παρακολούθηση όλης της Αλβανίας. Τέτοιες συμπεριφορές έχουν άμεσο αντίκτυπο στην παραμονή και την διαβίωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στις πατρογονικές της εστίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου