Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ η υπόθεση Μπερίσα

Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ η υπόθεση Μπερίσα

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ο Lee Zeldin, μέλος του Κογκρέσου για τη Νέα Υόρκη, ζήτησε επιπλέον πληροφορίες από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken σχετικά με την απόφαση απαγόρευσης της εισόδου του πρώην πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα στις ΗΠΑ.

Ωστόσο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απάντησε ότι η υπόθεση του Μπερίσα διεξήχθη μέσω μιας κανονικής διαδικασίας και έγινε με την παρουσία και δικηγόρων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης ο Blinken απάντησε στο αίτημα για συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τους ισχυρισμούς εναντίον του Berisha, καλώντας τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο γραφείο νομικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών ώστε να λάβουν αυτές τις σχετικές πληροφορίες. Επιπλέον, όσον αφορά τα μέσα ενημέρωσης, ο Blinken πρόσθεσε ότι μπορούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα στο γραφείο του εκπροσώπου εξωτερικών υποθέσεων.

Τέλος, ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ αρνήθηκε να δώσει κάποια απάντηση σχετικά με κάποια συνάντησή του με το Τζοτζ Σόρος για το θέμα του Μπερίσα, ωστόσο δεν αποκλείεται κάποιο άλλο μέλος του State Department να τον έχει συναντήσει.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου