Αλβανία: Από σήμερα καταργείται η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Αλβανία: Από σήμερα καταργείται η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Στο πλαίσιο της άρσης των αυστηρών υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, η Αλβανία άρει σήμερα 1η Ιουνίου το μέτρο να φοράνε οι πολίτες της μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και σε μέρη όπου μπορεί να διατηρηθεί η φυσική απόσταση μεταξύ των ανθρώπων.

Όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους, η μάσκα συνεχίζει να είναι υποχρεωτική μιας και δεν είναι δυνατή η τήρηση των φυσικών αποστάσεων.

Επίσης η απαγόρευση της κυκλοφορίας παρατείνεται έως και τις 23:00, ενώ τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης παραμένουν κλειστά.

Ακόμη, από τις 15 Ιουνίου οι συγκεντρώσεις των ατόμων σε εξωτερικούς χώρους αυξάνεται από 10 στα 15 άτομα.

Τέλος, από την 1η Ιουλίου – λαμβάνοντας υπόψιν την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, η απαγόρευση τις κυκλοφορίας θα παραταθεί έως τις 24:00 και οι αθλητικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό με ποσοστό πληρότητας, έως και 30%.

Στο πεδίο των εμβολιασμών, το Υπουργείο Υγείας της χώρας σε σημερινή του ανακοίνωση, δήλωσε πως το τελευταίο 24ωρο έχουν πραγματοποιηθεί 4.257 εμβολιασμοί, ενώ από την έναρξη των εμβολιασμών στην Αλβανία, έχουν χορηγηθεί 776.461 δόσεις, με 290.333 πολίτες να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου