Αλβανία: Οι υποψηφίοι της αντιπολίτευσης και το παρασκήνιο

Αλβανία: Οι υποψηφίοι της αντιπολίτευσης και το παρασκήνιο

Το Δημοκρατικό Κόμμα που αποτελεί την αλβανική Αντιπολίτευση ολοκληρώνει τον κατάλογο των υποψηφίων για την κορυφαία του ηγετική θέση.

Την Κυριακή, η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος ενέκρινε 4 υποψηφίους που διεκδικούν την προεδρία του κόμματος και απέκλεισε 5 άλλους.

Οι Agron Shehaj, ο Edit Harxhi, η Fatbardh Kadilli και ο Lulzim Basha θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 13ης Ιουνίου για να ηγηθούν του κόμματος της αντιπολίτευσης για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ο Admir Mulaj, ο Edmond Vrapi, ο Ibsen Elezi, ο Mirjan Jashanllari και ο Sabri Hoxha αποκλείστηκαν από τα 27 μέλη της ηγεσίας του Δημοκρατικού, ενώ ο νυν πρόεδρος Μπάσα δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση.

Ο Agron Shehaj ήταν ο δεύτερος υποψήφιος ΔΚ που ψηφίστηκε στις 25 Απριλίου. Εκλέχτηκε μέλος του κοινοβουλίου το 2017 στη Αυλώνα και μετά στα Τίρανα κατά τις πρόσφατες εκλογές του 2021.

Ο Erd Harxhi ήταν αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών στη δεύτερη κυβέρνηση Μπερίσα. Από το 2017, είναι μέλος μιας ομάδας μέσα στο ΔΚ και έχει εκφράσει έντονη κριτική εναντίον της ηγεσίας του Λουλζίμ Μπασά, ζητώντας πρόσφατα την παραίτησή του μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο Fatbardh Kadilli είναι μέλος του ΔΚ. Απαίτησε επίσης την παραίτηση του Μπασά μετά την ήττα του κόμματος στις εκλογές της 25ης Απριλίου.

Ο Λουλζίμ Μπάσα εξελέγη ηγέτης του κόμματος το 2013. Ήταν ο υποψήφιος του ΔΚ στις τελευταίες εκλογές και υποψήφιος για τρίτη θητεία.

Ο Harxhi κατηγόρησε τον Μπάσα ότι εμπόδισε άλλους τους υποψηφίους να συμμετάσχουν στις εκλογές και ειδικότερα ο Ibsen Elezi.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα ξεκινήσει μια εκλογική εκστρατεία που θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου, δύο ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου