Μυστική συμφωνία Αλβανίας - Ρωσίας για το εμβόλιο SPUTNIK V

Μυστική συμφωνία Αλβανίας - Ρωσίας για το εμβόλιο SPUTNIK V

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα ακόμη φλέγον ζήτημα που αφορά τη μυστική συμφωνία Αλβανίας - Ρωσίας σχετικά με την προμήθεια του εμβολίου κατά του COVID-19.

Όπως αποκάλυψε Αλβανός δημοσιογράφος, το ρωσικό εμβόλιο SPUTNIK V, κατέφθασε στην Αλβανία μέσω μιας κρυφής συμφωνίας, την οποία ο πρωθυπουργός Ράμα αποσιωποίησε, ρίχνοντας έτσι την ευθύνη στο πρόσωπο του αναπληρωτή πρωθυπουργού Erjon Brace.

Σύμφωνα με τα όσα, αποκαλύπτονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στις 13 Απριλίου του 2021 δημοσιεύθηκε η ενημερωτική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου υπ' αριθμ.16, με ημερομηνία 7 Απριλίου 2021, για την έγκριση της μυστικής συμφωνίας με τη Ρωσία και τη λήψη του εμβολίου SPUTNIK V.

Το θέμα συνεχίζει να γίνεται πιο περίπλοκο, αφού όπως αναφέρεται, η συμφωνία παραμένει μυστική μόνο για την Αλβανία και όχι για τη Ρωσία. Η συμφωνία της αλβανικής κυβέρνησης με την Human Vaccine LLC, η οποία αποτελεί ρωσική ομοσπονδιακή εταιρεία, φαίνεται πως δεν θα δημοσιευθεί σε κανένα επίσημο έγγραφο της Αλβανίας. Επιπλέον γίνεται γνωστό πως η σύναψη μυστικών συμφωνιών αποτελεί ποινικό αδίκημα που αντιβαίνει στο Σύνταγμα της Αλβανίας και μπορεί να οδηγήσει σε εθνική προδοσία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου