Μυστική συμφωνία Αλβανίας - Ρωσίας για το εμβόλιο SPUTNIK V

Μυστική συμφωνία Αλβανίας - Ρωσίας για το εμβόλιο SPUTNIK V

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα ακόμη φλέγον ζήτημα που αφορά τη μυστική συμφωνία Αλβανίας - Ρωσίας σχετικά με την προμήθεια του εμβολίου κατά του COVID-19.

Όπως αποκάλυψε Αλβανός δημοσιογράφος, το ρωσικό εμβόλιο SPUTNIK V, κατέφθασε στην Αλβανία μέσω μιας κρυφής συμφωνίας, την οποία ο πρωθυπουργός Ράμα αποσιωποίησε, ρίχνοντας έτσι την ευθύνη στο πρόσωπο του αναπληρωτή πρωθυπουργού Erjon Brace. 

Σύμφωνα με τα όσα, αποκαλύπτονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στις 13 Απριλίου του 2021 δημοσιεύθηκε η ενημερωτική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου υπ' αριθμ.16, με ημερομηνία 7 Απριλίου 2021, για την έγκριση της μυστικής συμφωνίας με τη Ρωσία και τη λήψη του εμβολίου SPUTNIK V. 

Το θέμα συνεχίζει να γίνεται πιο περίπλοκο, αφού όπως αναφέρεται, η συμφωνία παραμένει μυστική μόνο για την Αλβανία και όχι για τη Ρωσία. Η συμφωνία της αλβανικής κυβέρνησης με την Human Vaccine LLC, η οποία αποτελεί ρωσική ομοσπονδιακή εταιρεία, φαίνεται πως δεν θα δημοσιευθεί σε κανένα επίσημο έγγραφο της Αλβανίας. Επιπλέον γίνεται γνωστό πως η σύναψη μυστικών συμφωνιών αποτελεί ποινικό αδίκημα που αντιβαίνει στο Σύνταγμα της Αλβανίας και μπορεί να οδηγήσει σε εθνική προδοσία. 

Δυναμική η παρουσία των ελληνικών εταιρειών στα Βα...
Κωνσταντίνος Βλάσης: Δικαίωμα ψήφου στον απόδημο ε...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη