Soreca: Τα κόμματα στην Αλβανία να διεξάγουν ειρηνική εκστρατεία

Soreca: Τα κόμματα στην Αλβανία να διεξάγουν ειρηνική εκστρατεία

Σε δημόσια δήλωση προέβη ο Luigi Soreca, Πρέσβης της Ε.Ε. στην Αλβανία. Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter υποστηρίζει την πρόσκληση του επικεφαλούς Επιτρόπου της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Ilirijan Celibashi, μέσω της οποίας κάνει έκκληση στα πολιτικά κόμματα να διεξάγουν μια ειρηνική εκστρατεία ώστε οι πολίτες να επιλέξουν μόνοι τους ποιον προτιμούν.

Ο Luigi Soreca επισημαίνει ότι τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας, καθώς και οι υποψήφιοι πρέπει να επικεντρωθούν στο αντίστοιχο πολιτικό τους πριργαμα και στις μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν. «Συμφωνούμε με τον επικεφαλή Επίτροπο Ilirjan Celibashi. Τα πολιτικά κόμματα και οι υποψήφιοι πρέπει τώρα να επικεντρωθούν στις αντίστοιχες πολιτικές ατζέντες τους και στις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύουν να παρουσιάσουν για να βελτιώσουν τη ζωή όλων των πολιτών της Αλβανίας. Έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους σχετικούς και πολιτικούς θεσμούς της Αλβανίας. Οι υποψήφιοι πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και με τις αποφάσεις της CEC», αναφέρει ο L. Soreca.

Επιπλέον έγινε αποδεκτό από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή το αίτημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος ώστε οι υποψήφιοι να αναγράφουν με αριθμούς στις εκλογές και όχι ονομαστικά. Ο I. Celibashi δήλωσε χθες πως η ψηφοφορία θα είναι έγκυρη ακόμη και αν ο πολίτης έχει επιλέξει μόνο τον υποψήφιο βουλευτή και έχει παραλείψει να επιλέξει το κόμμα και το συνασπισμό του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου