Αλβανία: 24 μήνες για τον εμβολιασμό των πολιτών

Αλβανία: 24 μήνες για τον εμβολιασμό των πολιτών

Δηλώσεις της υπουργού υγείας της Αλβανίας που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Η υπουργός Υγείας Ogerta Manastirliu σε δήλωσής της προς τους δημοσιογράφους μίλησε για την κατάσταση της υγείας του γιατρού Pëllumb Pipero, αφότου εκείνος μολύνθηκε με τον ιό Covid-19.

Ανέφερε πως ο γιατρός είναι σε καλή κατάσταση και τελεί υπό την φροντίδα των ειδικών ιατρών, επίσης έκανε λόγο και για τα σενάρια που σχετίζονται με τη διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών τα οποία επιθυμεί να εφαρμόσει το Υπουργείο Υγείας.

«Οι μέρες του COVID – 19 έχουν τελειώσει και πιστεύουμε πως πολύ σύντομα θα έχουμε καλά νέα από τους γιατρούς σχετικά με την υγεία του γιατρού Pipero. Οι γιατροί θα αποφασίσουν για τη δεύτερη δόση.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών, ο οποίος θα είναι καθολικός για όλο τον πληθυσμό, έχουμε στη διάθεσή μας τρία σενάρια, τα οποία και έχουμε στη διάθεσή μας.

Το πρώτο αφορά τον εμβολιασμό εντός του χρονικού διαστήματος των 14 μηνών, το δεύτερο των 18 μηνών και το τρίτο εντός των 24 μηνών.

Στην παρούσα στιγμή, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο πρώτο σενάριο. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, όπως έχει ενημερώσει, στέλνει συνεχώς δείγματα για τυχόν μεταλλάξεις του ιού, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια νέα μετάλλαξη του COVID – 19. Βρισκόμαστε συνεχώς σε επιφυλακή!

Σήμερα ξεκίνησε η δεύτερη δόση του εμβολίου, όπου ο πρώτος που προχώρησε στη λήψη της δεύτερης δόσης ήταν ο πρωθυπουργός E. Ram και η Πρόεδρος του Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων Najada Çomo.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου