Ιλίρ Μέτα: Συμφωνία ΑΟΖ με την Ελλάδα το συντομότερο

Ιλίρ Μέτα: Συμφωνία ΑΟΖ με την Ελλάδα το συντομότερο

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, μιλώντας για το ζήτημα της οριοθέτησης της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, εξέφρασε τη θέση της επίλυσης αυτού του ζητήματος το συντομότερο δυνατόν για να συνεχισθεί κανονικά η φιλία μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι έχει στείλει επίσημο αίτημα στις ελληνικές αρχές για την εκπλήρωση των καθηκόντων που έχει ο πρόεδρος αλλά δεν έχει λάβει απάντηση.

«Όσον αφορά το εν λόγω ζήτημα, είναι πολύ ευαίσθητο. Ο πρόεδρος έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Εδώ και 20 ημέρες στείλαμε ένα επίσημο αίτημα για την εκπλήρωση των καθηκόντων του προέδρου. Δεν υπάρχει απάντηση, αλλά συνεχίζουμε να περιμένουμε. Ο Πρόεδρος δεν παίζει με ένα τέτοιο ζήτημα που σχετίζεται μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας. Η θέση του προέδρου ήταν σαφής, σεβασμός του Συντάγματος και του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Ο Πρόεδρος δεν έχει διπλά πρότυπα. Να επιλύσετε αυτό το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν με καλή πίστη και μην υπονομεύετε τις ειλικρινείς σχέσεις. Η φιλία με την Ελλάδα είναι σημαντική για την προστασία και την ανάπτυξη».

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου