Δίωξη κατά του πρώην δημάρχου Φοινικαίων Λεωνίδα Χρήστου

Δίωξη κατά του πρώην δημάρχου Φοινικαίων Λεωνίδα Χρήστου

Η Ανώτατη Αρχή Κρατικού Ελέγχου καταγγέλλει στην Αρμόδια Αρχή Διαφθοράς της Αλβανίας τον πρώην δήμαρχο Φοινικαίων Λεωνίδα Χρήστου καθώς και δύο αξιωματούχους οι οποίοι και προκάλεσαν ζημιά ύψους 77 χιλιάδων νέα ΛΕΚ μέσω των δημοπρασιών.

Ο πρώην δήμαρχος Λεωνίδας Χρήστου, ο πρώην υπεύθυνος στον τομέα των προμηθειών Φλοριάν Πέρι, καθώς και ο πρώην νομικός με τα αρχικά Λ.Κ. καταγγέλθηκαν από την Ανώτατη Αρχή Κρατικού Ελέγχου, έπειτα από τον έλεγχο ο οποίος διενεργήθηκε κατά την περίοδο 01.01.2017 - 31.12.2019

Συγκεκριμένα στην αναφορά τονίζεται πως έπειτα από τη διενεργήθεισα έρευνα διαπιστώθηκαν παρατυπίες των νομικών εισαγγελικών διατάξεων, κυρίως στην επιλογή των δημοσίων συμβάσεων και στην αξιολόγηση των δημοσίων οικονομικών προσφορών, από πλευράς του Λεωνίδα Χρήστου, ο οποίος και ενεργούσε με διαφορετικές συνιστώσες.

Στην αναφορά αναφέρονται αναλυτικές παρατυπίες μεταξύ των οποίων και η μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς. Επίσης η υφαρπαγή χρηματικών ποσών από τους επιτυχόντες στον εκάστοτε διαγωνισμό και η πλαστογράφηση δημοσίων εγγράφων που αφορούν τους διαγωνισμούς που έλαβαν χώρα στο Δήμο Φοινικαίων κατά τη θητεία του εν λόγω δημάρχου.

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Χρήστου θεωρεί ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη προερχόμενη από MEGA και το κυβερνών Σοσιαλιστικό κόμμα, επειδή διαισθάνονται ότι θα γίνουν σύντομα εκλογές και πιθανότατα ο Χρήστου θα ήταν ο υποψήφιος της Ομόνοιας.

Ο έλεγχος της αρμόδιας επιτροπής δεν βρήκε κάτι εις βάρος του, ο ίδιος δεν φοβάται τίποτα, δεν θεωρεί ότι έχει κάνει κάτι μεμπτό στη θητεία του και το όλο θέμα το αποδίδει στην προσπάθεια των αντιπάλων του να τον κρατάνε υπό ομηρεία.

Ο Λεωνίδας Χρήστου διετέλεσε δήμαρχος του Δήμου Φοινικαίων για μία τετραετία, εκλεγμένος με το κόμμα ΜΕΓΚΑ, ενώ όταν έθεσε ανεξάρτητη υποψηφιότητα, δεν κατάφερε να επανεκλεγεί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου