Η Αλβανία άνοιξε τα σύνορα και επέτρεψε την ελεύθερη κυκλοφορία πολιτών

Η Αλβανία άνοιξε τα σύνορα και επέτρεψε την ελεύθερη κυκλοφορία πολιτών

Η Αλβανία άνοιξε ξανά από σήμερα τα χερσαία σύνορά της και επέτρεψε την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, μετά από 79 ημέρες καραντίνας, ωστόσο οι μαζικές συναθροίσεις παραμένουν απαγορευμένες μέχρι τις 23 Ιουνίου.

Παρά την αύξηση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων, την περασμένη εβδομάδα, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας χαρακτήρισε «σταθερή» την κατάσταση. Η Αλβανία, με πληθυσμό 2,8 εκατομμυρίων, κατέγραψε μόνο 1.143 κρούσματα της Covid-19 και 33 θανάτους.

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα ξαναρχίσει αυτήν την εβδομάδα, αλλά οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές. Σήμερα επαναλειτούργησαν επίσης τα γυμναστήρια, τα ίντερνετ καφέ και άνοιξαν τα πάρκα, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα νυχτερινά κέντρα, οι πισίνες, τα συνεδριακά κέντρα θα επαναλειτουργήσουν στις 23 Ιουνίου. Μέχρι τότε απαγορεύονται και οι γαμήλιες δεξιώσεις.

Προκειμένου να στηρίξει τον τουρισμό της η Αλβανία άνοιξε επίσης σήμερα τις παραλίες που εξυπηρετούν τα ξενοδοχεία.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι η οικονομία της Αλβανίας θα υποχωρήσει κατά 5% αν το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας ξαναρχίσει στις αρχές καλοκαιριού και κατά 6,9% αν καθυστερήσει η επανεκκίνηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου