Οι ΗΠΑ δωρίζουν ελικόπτερα Black Hawk στην Αλβανία

Οι ΗΠΑ δωρίζουν ελικόπτερα Black Hawk στην Αλβανία

Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Όλτα Τζάσκα και η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Αλβανία, Γιούρι Κιμ, υπέγραψαν σε ειδική τελετή στην αεροπορική βάση Φάρκα συμφωνία αποδοχής ελικοπτέρων Black Hawk για τον εξοπλισμό της αλβανικής πολεμικής αεροπορίας.

Η Αλβανίδα υπουργός έγραψε στη σελίδα της Facebook: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, υποστηρικτής της Αλβανίας στις πιο καίριες στιγμές της ιστορίας, έδειξαν και πάλι ότι βρίσκονται στο πλευρό της χώρας μας ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας.

Σήμερα, με την πρέσβειρα Γιούρι Κιμ υπογράψαμε το συμβόλαιο αποδοχής για τον εξοπλισμό της Πολεμικής Αεροπορίας με τα Black Hawk τα οποία είναι κοινή χρηματοδότηση των δύο κυβερνήσεων.

Τα ελικόπτερα "Black Hawk" που σύντομα θα αποτελέσουν μέρος της Πολεμικής μας αεροπορίας, κολοσσιαία επένδυση στην αεροπορική βάση Κουτσόβα και το σύστημα ραντάρ μετά τη συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin,, είναι δείκτες ότι η αλβανική πολεμική αεροπορία και οι ένοπλες δυνάμεις προχωρούν με σίγουρα βήματα».

Αλβανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι για την παραλαβή αυτών των ελικοπτέρων Αλβανοί πιλότοι έχουν εκπαιδευτεί εδώ και έναν χρόνο από τους Αμερικανούς για τη χρήση τους.

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου