Βρήκαν τον Μάστορα τους στην Κυβέρνηση - Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Χρήστο Μάστορα

 Βρήκαν τον μάστορα τους στην Κυβέρνηση - Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Χρήστο Μάστορα και η δέσμευση του Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Χρήστο Μάστορα, τον τραγουδιστή του συγκροτήματος «Μέλισσες» και τον διαβεβαίωσε ότι προωθείται σύντομα ρύθμιση μετά το αίτημά του για παρέμβαση του πρωθυπουργού στο θέμα κατάργησης των άδικων ρυθμίσεων που είχαν θεσπιστεί επί υπουργίας Κατρούγκαλου

Επικοινωνία με τον τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα, με αφορμή την ανάρτηση του καλλιτέχνη για το ζήτημα των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών, είχε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι θα προωθηθεί σύντομα νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα, το οποίο επισήμανε.

Επιπλέον, τόνισε πως αντιλαμβάνεται πλήρως το θυμό και την οργή που εξέφρασε με τη συγκεκριμένη ανάρτηση στακοινωνικά δίκτυα ο δημοφιλής καλλιτέχνης, εκφράζοντας απόλυτα τους Βορειοηπειρώτες συμπατριώτες του.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα και κατά την τριτολογία του στη συζήτηση για τα εργασιακά στη Βουλή λέγοντας ότι οι Βορειοηπειρώτες θα λάβουν τις συντάξεις τους.

«Πράγματι υπάρχει μια αδικία που έχει να κάνει με το γεγονός ότι όσοι ήρθαν από την Αλβανία μέλη της ελληνικής μειονότητα και στοιχειοθέτησαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν είχαν τον τρόπο να το βεβαιώσουν καθώς το καθεστώς κατέρρευσε το 1989 και οι περισσότεροι ήρθαν στην Ελλάδα από το 1997. Θα λάβουν τις συντάξεις τους θέλω να ελπίζω με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της ελληνικής αντιπροσωπείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μέλισσες» είχε ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο θέμα κατάργησης των άδικων ρυθμίσεων που είχαν θεσπιστεί επί υπουργίας Κατρούγκαλου και αφορούσαν στο δικαίωμα ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από την Βόρειο Ήπειρο.

Την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επανέλαβε, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για επίλυση του θέματος, που αφορά χιλιάδες Βορειοηπειρώτες.

Οι Β/Η φορείς θεωρούν θετικές τις κυβερνητικές εξαγγελίες,ζητώντας ωστόσο την πλήρη κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς ακόμη και με την μείωση του χρονικού περιορισμού δημιουργούνται προβλήματα σε μερίδα ομογενών.

Η ανάρτηση του Χρήστου Μάστορα

«Τη στιγμή που σας γράφω, βράζω μέσα μου από θυμό.

Τη στιγμή που σας γράφω, βράζω μέσα μου από θυμό. Με το ζόρι καταφέρνω να πληκτρολογήσω. Η λέξη Βορειοηπειρώτης δεν είναι συνώνυμη με τη λέξη Νοτιοαλβανός. Μιλάμε για τους Έλληνες που έχουν τη γλώσσα τους ελληνική και την κουλτούρα τους Ηπειρώτικη. Όχι ότι είναι κάτι το σπουδαίο η το ιδιαίτερο να γεννιέσαι Έλληνας ή Αλβανός. Αυτό δεν το επιλέγεις εσύ. Όπως δυο ξαδέρφια από την Κοσοβίτσα Πωγωνίου δεν επέλεξαν να γεννηθούν στο ίδιο χωρίο αλλά ο καθένας βρίσκεται από την άλλη πλευρά των συνόρων. Ο ένας να ζει στην Ελλάδα της δημοκρατίας και ο άλλος ίσως σε καμία φυλακή του Χότζα. Αυτό που έχει σημασία όμως για κάποιον είναι να του στερείται η αλήθεια του και αλήθεια για μένα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Η Αλήθεια αποτελείται από τη λέξη Λήθη και το α- το στερητικό (Αυτό που δεν ξεχάστηκε)! Κι εσείς μας στερήσατε την αλήθεια μας! ΞΕΧΑΣΑΤΕ δηλαδή κύριοι! Μου στέλνει σήμερα ο πατέρας μου ένα γεγονός που τα media έκαναν αβαβά, λέγοντας μου τη φράση «τελικά δεν μας θεωρούν Έλληνες γιε μου». Πρόκειται για κάτι που ο Πρωθυπουργός που τόσοι Βορειοηπειρώτες στηρίξαμε, επέλεξε να μην τηρήσει. Την αδικία που δεσμεύτηκε κι ο ίδιος, σε σχέση με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών και τον απεχθή νόμο Κατρούγκαλου, ότι θα διορθώσει.

Οι Βορειοηπειρώτες λοιπόν παρά το γεγονός ότι έχουν εκπληρώσει απόλυτα τις υποχρεώσεις τους προς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ΤΟΥΣ και ΜΑΣ, λαμβάνουν κατά πολύ μειωμένη σύνταξη σε σχέση με τους Ελλαδίτες που έχουν τα ίδια ένσημα!

Κι όμως εν έτει 2020 αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας! Κι όμως εν έτει 2020 αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας! ΞΑΝΑΛΕΩ δεν είναι πιο σπουδαίο να είσαι από κάπου και δεν επιλέξαμε να είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ αλλά τι να κάνουμε; Είμαστε δυστυχώς ή ευτυχώς και κάποιοι πρόγονοί μας έφτυσαν αίμα επειδή ακριβώς ήταν Έλληνες στις φυλακές του απολυταρχικού κράτους του Χότζα. Και τελικά κάποιοι απʼαυτούς συνεχίζουν να είναι φυλακισμένοι στην ίδια τους τη χώρα! Διορθώστε το λάθος κύριε Πρωθυπουργέ γιατί αν δεν το κάνετε, κάποια στιγμή θα διορθώσουμε κι εμείς το λάθος που κάναμε στις κάλπες! Kyriakos Mitsotakis».

Παναγιώτης Σαββίδης

Πηγη:www.protothema.gr


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου