Αλβανικό ΥΠΕΞ: «Εξτρεμιστική επίθεση κατά της αστυνομίας, κακώς η Ελλάδα μιλά για απαράδεκτη απώλεια ζωής»

Αλβανικό ΥΠΕΞ: «Εξτρεμιστική επίθεση κατά της αστυνομίας, κακώς η Ελλάδα μιλά για απαράδεκτη απώλεια ζωής»

Όπως ήταν φυσικό στο ίδιο μήκος κύματος με την τοποθέτηση του Αλβανού πρωθυπουργού κινήθηκε και ο ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας Ντιτμίρ Μπουσάτι. Αναφορικά με το περιστατικό στους Βουλιαράτες το αλβανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε μια προκλητική ανακοίνωση την οποία σας παραθέτουμε μεταφρασμένη.

«Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας, για το περιστατικό που συνέβη σήμερα (χθες) στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, όπου έχασε τη ζωή του ο πολίτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, εκφράζει τη λύπη του για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του περιστατικού στη γειτονική χώρα.

Οι συνθήκες κατά τις οποίες ο πολίτης Κατσίφας έχασε τη ζωή του, έχουν επίσημα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας.

Η Κρατική Αστυνομία εξήγησε λεπτομερώς ότι πρόκειται για ένα γεγονός απομονωμένο από τις σημερινές δραστηριότητες στην περιοχή και μια κατάφωρη περίπτωση εξτρεμιστικής επιθετικότητας κατά της αλβανικής κρατικής αστυνομίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων εκφράζει την απογοήτευσή του για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει την επίθεση με όπλο κατά των δυνάμεων ασφαλείας μας, αλλά μιλάει για ‘απαράδεκτη απώλεια ζωής’.

Κάνουμε έκκληση για σύνεση καθώς οι πολιτικές και διπλωματικές παρανοήσεις της υπόθεσης αυτής είναι σαφείς και άνευ προηγουμένου, διαβεβαιώνουμε τους γείτονές μας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων χωρίς διακρίσεις εκείνων της ελληνικής μειονότητας.»

Τζανακόπουλος σε Ράμα: Χαμηλότεροι τόνοι, δεν χρει...
Βουλιαράτες 28 Οκτωβρίου 2018: Το χρονικό ενός προ...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Για αρχή με ποιο δικαίωμα κατέβασαν την Ελληνική σημαία οι Αλβανοί αστυνομικοί; Βάση της του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας που υπογράφηκε στις 17 Μαϊου 1914 Η Βόρεια Ήπειρο είναι πλήρης Αυτόνομη, οπότε μπορεί όποιος θέλει να ανεβάσει την Ελληνική σημαία. Οι Αλβανοί αστυνομικοί παρανόμησαν. Βάση των στοιχείων όπως λένε που ήρθαν από τις αλβανικές αρχές στις Ελληνικές αρχές λένε ότι τους πυροβολούσε για 30 λεπτά. Με το καλάσνικοφ όπως λένε ότι είχε η αλβανική αστυνομία έπρεπε να είχε ρίξει τουλάχιστον 500 με 800 σφαίρες εναντίων των αλβανών αστυνομικών... με τα στοιχεία που δίνουν ότι τους πυροβολούσε για 30 λεπτά. Πόσοι κάλυκες βρέθηκαν στο σημείο; Τα κενά είναι πολλά. Αλβανοί που βρίσκεστε στην Ελλάδα προσέξτε τους εαυτούς σας και τις οικογένειες σας γιατί έρχονται δύσκολοι καιροί για εσάς. Οι Αλβανοί αστυνομικοί είναι ψεύτες και στέλνουν ψεύτικα στοιχεία στην Ελληνική αστυνομία. Μία τα παρουσιάζουν έτσι μία αλλιώς και τα μμε τους. Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη