Στρατιωτική άσκηση RIVER ROUTE 2024 στον Έβρο - Tουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «Προβοκάτσια των Ελλήνων»

Στρατιωτική άσκηση RIVER ROUTE 2024 στον Έβρο - Tουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «Προβοκάτσια των Ελλήνων»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η στρατιωτική άσκηση "RIVER ROUTE 2024" που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων (ΚΕΠM) στον Έβρο.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για προβοκάτσια των Ελλήνων στο σημείο μηδέν των συνόρων ενώ παράλληλα μιλούν για "πρόκληση στις σχέσεις των δύο χωρών".

"Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήρθαν στο σημείο μηδέν των συνόρων, συγκέντρωσαν δυνάμεις και πραγματοποίησαν στρατιωτική άσκηση. Οι στρατιωτικοί αναλυτές θεώρησαν πως η άσκηση αυτή είναι προκλητική. Η γειτονική χώρα πάλι έκανε προβοκάτσιες και πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία. Ο ελληνικός στρατός με τα άρματα μάχης και τα ελικόπτερα ήρθε στο σημείο μηδέν. Στόχος της άσκησης ήταν η διεξαγωγή της επιχείρησης για τη διέλευση των συνόρων με στόχο την Τουρκία. Στην προβοκατόρικη άσκηση συμμετείχαν και παρατηρητές από 6 διαφορετικές χώρες. Την άσκηση την παρακολούθησαν από σκηνή που στήθηκε δίπλα στον Έβρο ποταμό" αναφέρει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΤV100 και προσθέτει:

"Στόχος της άσκησης λένε πως είναι η δοκιμή των ικανοτήτων των αρμάτων μάχης και των τεθωρακισμένων όπως και των πλωτών γεφυρών με στόχο τη διέλευση υδάτινων εμποδίων".

Την ίδια ώρα, το τηλεοπτικό δίκτυο Sozcu TV σχολίασε την άσκηση στον Έβρο με τον παρουσιαστή να επισημαίνει ότι "μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις σχέσεις".

Συγκεκριμένα ανέφερε: "Υπάρχει ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις σχέσεις. Η Ελλάδα πραγματοποίησε μια στρατιωτική άσκηση σε περιοχή δίπλα από τα σύνορα με την Τουρκία. Στην άσκηση χρησιμοποιήθηκαν άρματα μάχης και ελικόπτερα την παρακολούθησαν 6 παρατηρητές ανάμεσά τους ήταν από τις ΗΠΑ, την Κύπρο και την Αρμενία. Η Ελλάδα πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση στη δυτική Θράκη στο σημείο μηδέν των συνόρων με την Τουρκία και η στρατιωτική άσκηση είχε το σενάριο διάβασης των ποταμών. Την άσκηση την παρακολούθησαν παρατηρητές από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο, την Κύπρο, την Αρμενία και τη Βουλγαρία. Στόχος της άσκησης ήταν η ρεαλιστική εκπαίδευση για τη διάβαση των υδάτινων εμποδίων και ποταμών κάτω από πραγματικές συνθήκες".

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου