Κοινά ενεργειακά έργα από Αλβανία-Αζερμπαϊτζάν: Η Μικτή Επιτροπή συνεδριάζει στο Μπακού

Κοινά ενεργειακά έργα από Αλβανία-Αζερμπαϊτζάν: Η Μικτή Επιτροπή συνεδριάζει στο Μπακού

Η Αλβανία και το Αζερμπαϊτζάν ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν μια σειρά από σημαντικά έργα σε κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια, η οικονομία, η γεωργία, ο πολιτισμός, η υγεία, η καινοτομία και η ψηφιοποίηση.

Για να υλοποιήσουν τα φιλόδοξα σχέδιά τους, οι δύο χώρες δημιούργησαν τη Μικτή Επιτροπή Αλβανίας-Αζερμπαϊτζάν. Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Αλβανίας και υπουργός Υποδομών και Ενέργειας, Belinda Balluku, συμμετείχε στη συνεδρίαση της επιτροπής στο Μπακού και παρουσίασε λεπτομερώς τις προτεραιότητες συνεργασίας, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα.

Στον ενεργειακό τομέα, η Αλβανία, πρωτοστατεί στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (100% ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ), φιλοδοξεί να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο της, μειώνοντας την εξάρτηση από την υδροηλεκτρική ενέργεια. Η συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν εστιάζει σε δύο βασικούς άξονες: την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, με το αζερικό αέριο να διαδραματίζει κομβικό ρόλο.

Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη "πράσινων διαδρόμων" μεταφοράς ενέργειας, με την Αλβανία να ηγείται της δημιουργίας του όγδοου ενεργειακού διαδρόμου, ενός διαδρόμου ασφαλείας για μεταφορά ενέργειας και επιβατών. Η υλοποίηση έργων υποδομής και η ανάπτυξη δικτύων εκπομπής αποτελούν βασικούς στόχους για το μέλλον.

...

Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν: Σχεδιάζουμε να επενδύσουμε σημαντικό χρηματικό ποσό για τη διανομή φυσικού αερίου στην Αλβανία

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σε διεθνές συνέδριο ότι διαπραγματεύεται την έναρξη επενδύσεων για δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αλβανία. «Ρουμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία έχουν ήδη ξε...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου