Τουλάχιστον 32 αλβανικές συμμορίες πλημμυρίζουν την Ευρώπη με κοκαΐνη

Τουλάχιστον 32 αλβανικές συμμορίες πλημμυρίζουν την Ευρώπη με κοκαΐνη

Η Ευρώπη πνίγεται σε λευκή σκόνη. Η κοκαΐνη ρέει άφθονα, με την Γερμανία να καταγράφει πρωτοφανή ρεκόρ κατασχέσεων: 43 τόνοι το 2022, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής Bild. Η απειλή αγγίζει ακόμα και την βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας, με την πριγκίπισσα Αμαλία και τον πρωθυπουργό Mark Rutte να δέχονται απειλές από μέλη της "Mocro Mafia".

Πίσω από αυτό το χάος ναρκωτικών, η Αλβανική Μαφία, με τουλάχιστον 32 συμμορίες να δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή. Οργανώσεις με ρίζες στα Βαλκάνια έχουν πάρει τον έλεγχο σημαντικού τμήματος της διακίνησης κοκαΐνης στην Ευρώπη, εκτοπίζοντας παλαιότερους παίκτες.

Η διαδρομή της λευκής άμμου του θανάτου ξεκινά από φυτείες και εργαστήρια στη Νότια Αμερική. Διασχίζει τον Ατλαντικό με πλοία, κρυμμένη σε κοντέινερ, ανάμεσα σε μπανάνες ή καφέ. Στα ευρωπαϊκά λιμάνια, η μαφία "Uithalers" αναλαμβάνει δράση, ξεφορτώνοντας τα ναρκωτικά και περνώντας τα λαθραία στα χέρια μεσαζόντων.

Η Αλβανία παίζει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οργανωμένες ομάδες από τη χώρα ελέγχουν διάφορα στάδια της αλυσίδας, από την παραγωγή μέχρι τη διανομή. Η "Mocro Mafia", με ηγέτη τον διαβόητο Karim Bouyakhrichan, έχει εμπλακεί σε δολοφονίες δημοσιογράφων και πολιτικών, σκορπώντας φόβο στην Ολλανδία.

Η τιμή της κοκαΐνης έχει πέσει, καθιστώντας την πιο προσιτή στους χρήστες. Η αύξηση της ζήτησης πυροδοτεί ανησυχίες για άνοδο της βίας και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Η Γερμανία κηρύσσει "πόλεμο" στα καρτέλ ναρκωτικών. Η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ, καλεί σε ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και σε αυστηρότερα μέτρα επιβολής του νόμου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου