20 πόλεις της Αλβανίας θα παρακολουθούνται με κάμερες όλο το 24ωρο

20 πόλεις της Αλβανίας θα παρακολουθούνται με κάμερες όλο το 24ωρο

20 πόλεις στην Αλβανία εντάσσονται στο πρόγραμμα "Έξυπνη Πόλη", με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας, την προστασία της ζωής και της περιουσίας, και την αποτελεσματική παρακολούθηση της κυκλοφορίας.

Σύστημα έξυπνων καμερών υψηλής ευκρίνειας θα εγκατασταθεί σε 5 πόλεις (Kamëz, Αυλώνας, Lezhë, Rrëshen) και τμήμα των Τιράνων, λειτουργώντας 24 ώρες το 24ωρο. Η τεχνολογία τους επιτρέπει την παρακολούθηση της κατάστασης στο έδαφος, την κίνηση οχημάτων και την αναγνώριση πινακίδων σε οχήματα που εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες.

Επιπλέον, οι κάμερες υψηλής ανάλυσης λειτουργούν και με ήχο, παρέχοντας καθαρές εικόνες ακόμα και σε περιπτώσεις πεζών ή οχημάτων που κινούνται αργά. Η επιλογή των πόλεων έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κρατική Αστυνομία με βάση τα ποσοστά εγκληματικότητας.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ, με σημαντικό μέρος να καλύπτεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο κατάλογος των 20 πόλεων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα περιλαμβάνει: Τίρανα, Δυρράχιο, Kamëz, Kavaje, Kruje, Λάκα, Λέζα, Rrëshen, Σκόδρα, Ελμπασάν, Πόγραδετς, Κορυτσά, Λούσνια, Φίερι, Μπεράτι, Αυλώνας, Άγιοι Σαράντα, Αργυρόκαστρο, Τεπελένι και Κούκεσι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου