Η Αλβανία λαμβάνει 75,5 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του νερού

Η Αλβανία λαμβάνει 75,5 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του νερού

Η Αλβανία λαμβάνει 75,5 εκατομμύρια ευρώ από την Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΔΤΑ) για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του νερού σε νοτιοδυτικές περιοχές. Το δάνειο θα χρηματοδοτήσει ένα έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, στοχεύοντας στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για μείωση της παραγωγής απορριμμάτων μέσω πρόληψης, μείωσης, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης.

Στόχος του έργου είναι η προώθηση κυκλικών προσεγγίσεων για την προστασία τοπίων και υδάτινων πόρων, η μείωση της ρύπανσης στον ποταμό Αώο, η επέκταση των υγειονομικών υποδομών, η βελτίωση διαχείρισης αστικών απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών, και η βελτίωση διαχείρισης ρύπανσης από γνωστές πηγές, ιδίως μη επεξεργασμένα λύματα στη λεκάνη απορροής του Αώου (Vjosë).

Το έργο θα υλοποιηθεί στις περιοχές Αυλώνα, νοτιοδυτικά της χώρας και Αργυροκάστρου, με έμφαση σε μέτρα μείωσης ρύπανσης και πρόληψης, με επενδύσεις σε γκρίζες και πράσινες υποδομές, καθώς και σε ανθρώπινο δυναμικό για αλλαγή συμπεριφοράς. Αναμένεται να φέρει την περιοχή πιο κοντά σε μια κυκλική οικονομία στον τομέα των απορριμμάτων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου