Αλβανία: Οι τράπεζες όπου θα επιστραφούν 100 εκατ. ευρώ δανείων της MCA

Αλβανία: Οι τράπεζες όπου θα επιστραφούν 100 εκατ. ευρώ δανείων της MCA

Η εξυπηρέτηση των δανείων που χορηγήθηκαν από την MCA και την Final θα γίνεται πλέον από τις τράπεζες που τα είχαν αρχικά εκδώσει.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αλβανίας (BSH), Gent Sejko, ανακοίνωσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομίας ότι τα χαρτοφυλάκια δανείων των δύο εταιρειών θα επιστραφούν στις τράπεζες πώλησης.

Η Procredit Bank κατέχει την πρωτιά, έχοντας πουλήσει στην MCA 22 εκατομμύρια ευρώ επισφαλή δάνεια. Ακολουθεί η πρώην Societe Generale (πλέον OTP) με πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη λίστα των πωλητών περιλαμβάνονται και οι Raiffeisen, Tirana Bank, NOA και FED Invest, με χαρτοφυλάκια άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ έκαστη.

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί τι θα απογίνουν τα δάνεια που χορηγήθηκαν από την MCA ή την Final πέραν των τραπεζικών δανείων. Επίσης, ανοιχτό παραμένει το ερώτημα για τα δάνεια με δυσβάστακτους τόκους ή δόλιες συνθήκες.

Η Τράπεζα της Αλβανίας έχει δημιουργήσει μια ειδική πλατφόρμα όπου οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν τυχόν αδικίες. Ο κ. Sejko τόνισε ότι οι καταγγελίες θα εξετάζονται άμεσα από την BSH και σε περίπτωση παράνομων χρεώσεων, οι πολίτες θα απαλλάσσονται από αυτές.

...

Η Raiffeisen ενημέρωσε αρκετές φορές την αλβανική κυβέρνηση και την Τράπεζα Αλβανίας για το σκάνδαλο των μικροπιστώσεων

Ένα σκάνδαλο απάτης με δάνεια, στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται η αλβανική κυβέρνηση, η Τράπεζα Αλβανίας και δύο μη τραπεζικά ιδρύματα, η MCA και η Final, έρχεται να ταράξει τα νερά στην Αλβανία. Η υπ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου