Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Σιδηροδρόμων Αλβανίας: Στόχος η ολοκλήρωση έως τον Μάρτιο του 2025

Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Σιδηροδρόμων Αλβανίας: Στόχος η ολοκλήρωση έως τον Μάρτιο του 2025

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και επέκτασης του σιδηροδρομικού δικτύου στην Αλβανία, με στόχο την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής εμπειρίας για τους επιβάτες και την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Οι Αλβανικοί Σιδηρόδρομοι (HSH) ηγούνται του εγχειρήματος, ανανεώνοντας τη διαδικασία κατασκευής οκτώ σιδηροδρομικών σταθμών στην γραμμή Τίρανα-Δυρράχιο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν προσφορά έως τις 9 Ιουλίου 2024, με στόχο την ολοκλήρωση των εργασιών έως τον Μάρτιο του 2025.

Παράλληλα, η κατασκευή της γραμμής Τίρανα-Δυρράχιο και η επέκταση προς το Αεροδρόμιο Ρίνας προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Η εταιρεία INC spa υλοποιεί το έργο, με το 70% των φυσικών εργασιών και το 90% των τεχνικών έργων να έχουν ολοκληρωθεί. Το κόστος για την κατασκευή της γραμμής ανέρχεται στα 69,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανανεωμένη γραμμή Τίρανα-Δυρράχιο θα ακολουθήσει την παλιά διαδρομή, ενώ η νέα επέκταση προς το Αεροδρόμιο Ρίνας θα αποτελέσει μονόδρομη γραμμή. Οι υφιστάμενοι σταθμοί Durrës, Shkozet, Sukth, Vorë και Kashar θα ανακαινιστούν, ενώ νέοι σταθμοί θα κατασκευαστούν στο Πανεπιστήμιο Epoka/Laknas, στο Αεροδρόμιο Τιράνων, στον Τερματικό Σταθμό Δημόσιων Συγκοινωνιών Τιράνων, στην περιοχή του Νοσοκομείου Υγεία, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στη Νέα Λεωφόρο. Εξετάζεται επίσης η κατασκευή ενός 11ου σταθμού στη διασταύρωση των δρόμων "Jordan Misja" και "Bulevardi i Ri".

...

Σιδηροδρομική σύνδεση Δυρραχίου-Πρίστινα: Το έργο με την υποστήριξη της Μ. Βρετανίας

Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, με την υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας, προχωρούν στην υλοποίηση ενός κομβικής σημασίας σιδηροδρομικού έργου που θα συνδέσει το λιμάνι του Δυρραχίου με την Πρίστινα. Η ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου