Νέος 16όροφος πύργος εγκρίνεται στα Τίρανα, με αμφιβολίες για τους ιδιοκτήτες

Νέος 16όροφος πύργος εγκρίνεται στα Τίρανα, με αμφιβολίες για τους ιδιοκτήτες

Το Αλβανικό Συμβούλιο της Επικράτειας έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή ενός νέου 16όροφου κτιρίου κοντά στο κέντρο των Τιράνων. Η ανάπτυξη, που θα περιλαμβάνει γραφεία και κατοικίες, θα υλοποιηθεί στη διασταύρωση των οδών Fortuzi και Zyhdi Bajrami, αντικαθιστώντας μερικά υφιστάμενα χαμηλά κτίρια.

Σύμφωνα με την άδεια, η συνολική επιφάνεια κατασκευής θα αγγίζει τα 11.500 τετραγωνικά μέτρα, εκ των οποίων τα 8.200 θα βρίσκονται πάνω από το έδαφος και τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιούνται ως γκαράζ. Το οικόπεδο στο οποίο θα υλοποιηθεί το έργο έχει έκταση 1.100 τετραγωνικών μέτρων.

Φορείς ανάπτυξης του έργου φέρεται η εταιρεία TDT & Partners, η οποία ιδρύθηκε το 2016 από τον Petrit Ismaili. Ο κ. Ismaili πούλησε τις μετοχές του στην εταιρεία ένα χρόνο αργότερα στους Glendi Abdi και Dajlan Avdia, οι οποίοι ανέλαβαν τον έλεγχο της TDT & Partners.

Ο κ. Avdia, γνωστός ως πρώην ιδιοκτήτης της εταιρείας τυχερών παιχνιδιών Apex, έχει δραστηριοποιηθεί στον κατασκευαστικό κλάδο μετά το κλείσιμο των ηλεκτρονικών καζίνο. Μέσω των εταιρειών Invest Society και TDT & Partners, έχει υλοποιήσει ή αγοράσει αρκετές κατασκευές σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, όπως πύργους πίσω από το Ρολόι των Τιράνων και στο πρώην Block.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου