Αλβανία: Αναβολή δημοσίευσης αποτελεσμάτων της Απογραφής πληθυσμού και κατοικίας

Αλβανία: Αναβολή δημοσίευσης αποτελεσμάτων της Απογραφής πληθυσμού και κατοικίας

Η πολυαναμενόμενη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της απογραφής πληθυσμού και κατοικίας (CENS) της Αλβανίας υφίσταται νέα αναβολή. Αρχικά προγραμματισμένη για τις 19 Ιουνίου, η ανακοίνωση μετατέθηκε για τις 28 Ιουνίου, όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομίας και Οικονομικών. Επιπλέον, τα αναλυτικά δεδομένα της απογραφής θα διατεθούν στο κοινό τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Η απογραφή, η οποία ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 και αρχικά προγραμματιζόταν να ολοκληρωθεί στις 30 Οκτωβρίου, αντιμετώπισε καθυστερήσεις λόγω της μη ολοκλήρωσης της καταμέτρησης σε όλες τις πόλεις της χώρας. Κατά τη διάρκεια της απογραφής, οι πολίτες ερωτήθηκαν για διάφορες πτυχές της ζωής τους, όπως η οικογενειακή τους κατάσταση, η εργασία, η εκπαίδευση, η θρησκεία, η γλώσσα και η εθνικότητα. Στην απογραφή απασχολήθηκαν περισσότεροι από 5.200 επιθεωρητές.

Η αναβολή της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων έχει προκαλέσει ανησυχίες σε διάφορους τομείς. Πολλοί θεωρούν ότι η έγκαιρη πρόσβαση στα δεδομένα της απογραφής είναι απαραίτητη για την υλοποίηση πολιτικών και την λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σε διάφορους τομείς, όπως η οικονομία, η κοινωνική πολιτική και η ανάπτυξη.

Παραμένει άγνωστο εάν η νέα ημερομηνία δημοσίευσης θα τηρηθεί. Το INSTAT, η αρμόδια υπηρεσία για την απογραφή, καλείται να ενημερώνει τακτικά το κοινό για την πορεία της επεξεργασίας των δεδομένων και να διασφαλίσει την έγκαιρη και διαφανή δημοσίευσή τους.

...

Η απογραφή πληθυσμού του 2023 αναμένεται να υπαγορεύσει μια νέα οργάνωση εξουσιών στην Αλβανία

Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός στην Αλβανία αποτελείται από περίπου 1.202 ιδρύματα (η πηγή αυτών των πληροφοριών είναι στον κατάλογο των ιδρυμάτων που προέρχονται από τα στοιχεία του Υπουργείου Οικον...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου