Η Τράπεζα της Αλβανίας ανακαλεί άδειες δύο μη τραπεζικών χρηματοπιστωτικών οντοτήτων έπειτα από σκάνδαλο

Η Τράπεζα της Αλβανίας ανακαλεί άδειες δύο μη τραπεζικών χρηματοπιστωτικών οντοτήτων έπειτα από σκάνδαλο

Η Τράπεζα της Αλβανίας προχώρησε στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας δύο μη τραπεζικών χρηματοπιστωτικών οντοτήτων, της "Final" και της "Micro Credit Albania", σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η απόφαση λαμβάνεται βάσει των ισχυουσών νομικών και κανονιστικών διατάξεων, οι οποίες προβλέπουν την ανάκληση αδειών όταν οι αδειοδοτημένες οντότητες δεν πληρούν πλέον τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Στην περίπτωση των "Final" και "Micro Credit Albania", η ανάκληση άδειας έρχεται μετά από σύλληψη των μετόχων τους, έπειτα από αίτημα της Εισαγγελίας. Η Τράπεζα της Αλβανίας θεωρεί ότι η ποινική δίωξη και η καταδίκη αποτελούν κριτήρια που καθιστούν τους μετόχους μη αξιόπιστους, άρα ασυμβίβαστους με τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας.

Παράλληλα, η Τράπεζα της Αλβανίας ενημερώνει ότι εξετάζει το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου πελατών των δύο εταιρειών. Σύντομα θα εκδοθεί δεύτερη ανακοίνωση με λεπτομερείς οδηγίες προς τους πελάτες για τον τρόπο διαχείρισης των δανείων τους.

...

Η Raiffeisen ενημέρωσε αρκετές φορές την αλβανική κυβέρνηση και την Τράπεζα Αλβανίας για το σκάνδαλο των μικροπιστώσεων

Ένα σκάνδαλο απάτης με δάνεια, στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται η αλβανική κυβέρνηση, η Τράπεζα Αλβανίας και δύο μη τραπεζικά ιδρύματα, η MCA και η Final, έρχεται να ταράξει τα νερά στην Αλβανία. Η υπ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου